onsdag 9 september 2009

Post-Dahlgrensk matkoma

Alltså. Nu var det nästan en vecka sedan jag åt på Matsalen med min fina bror (och sedan mitt senaste inlägg), och matkoman sitter fortfarande i. Det var så sanslöst gott att jag helt enkelt inte kunnat skriva en rad om mat sedan dess. Jag har ätit meningslösa saker som limpmackor med prickig korv och spaghetti med grillkorv, bara för att det liksom inte är någon VITS att försöka sig på något roligare.
Jag återkommer när jag hämtat mig. Just nu är jag hungrig och vill lägga mig i ett mörkt hörn och återigen försöka frammana smaken av det stekta surdegsbrödet med ost, honung och peppar. Ta en fantasiklunk av det skönläskiga mousserande vinet med det skönläskiga namnet Sav (japp, björk spelar huvudrollen i det jämtländska bubblet) till. Fundera på varför jag inte är rik så att jag inte kan äta lyxmat oftare. Fundera på varför folk säger att pengar inte gör en lycklig. Fundera på hur man kan vara lycklig utan stekt surdegsbröd med ost, honung och peppar. Med Sav.
Jag ska fundera på det medan jag trycker i mig en grillkorv, tror jag.

5 kommentarer:

Husmodern sa...

Jag är sjukt avis. Bilder??!!

Lillasyster Lillan sa...

Kan lugna er läsare med att jag tagit väl hand om Pytte sedan det här inlägget gjordes. Hon fick smörja kråset med lite riven kål här i eftermiddags.

tina sa...

Men tänk såhär vetja;

Du går på fiin lyxristornate och betalar dyra pengar och njuter så du blir matt. Sen har du matkoma i två veckor. Vad du äter spelar ingen roll, för ingen kan ändå mäta sig med fiinmaten = du kan äta gröt till frukost/lunch/middag = äta nästan gratis i två veckor = du sparar pengar = du har råd att gå tillbaka! :-D

Anonym sa...

...eller fundera på hur man tillagar en sådan där smörgås så kan du och vi alla njuta varje dag...=)

Pytte/Eleonora sa...

Husmodern - tyvärr; jag hade blivit tipsad redan innan om att det råder kameraförbud så jag tog inte ens med min.

Lillasyster Lillan - ibland äter jag så tråkig mat att jag till och med saknar din rivna kål. Det är åtminstone nyttigt. Vad bjuder du på nästa gång?

tina - du tänker helt rätt och jag älskar din positiva inställning. Det skulle säkert funka om jag bara höll mig till gröt. Tyvärr slinker det även ned inplastade vita frallor med ost som blivit flytande av vätskan från gamla gurkskivor, lösgodis från fulhyllan på hemköp, ta med-kaffe från den opålitliga automaten i kiosken i tunnelbanan samt billiga KAKOR i trista tråg. Kakor! Sånt kostar.

Anonym - I wish. Mitt vanliga, relativt inspirerade jag skulle kanske ha försökt, men mitt gravidjag sitter bara och fantiserar längtansfullt med en halv falukorvsring framför tv:n. Men en vacker dag kanske!