
Tortellini med äpple, svamp, bacon och ädelost
2-3 personer
1 pkt tortellini med svamp
Ett gäng skogschampinjoner, eller vanliga vita rackare
1/2 paket bacon, eller ännu hellre lite rökt sidfläsk
10 cm purjolök, lite från båda ändarna
2 små, svenska äpplen
2 vitlöksklyftor
1 påse bladspenat
70 g krämig ädelost, t ex Castello Blue
Svartpeppar
Parmesan om så önskas
Smör att steka i
Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Låt osten ligga framme under tiden så att den blir rumstempererad. Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Skär svampen i tjocka skivor och stek de i smör tills de får fin färg. Lägg åt sidan. Strimla bacon eller sidfläsk knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär äpplena i små tärningar. Skiva vitlök och purjolök. Hetta upp lite smör och stek äpplena och löken någon minut eller två. Lägg i svamp och bacon så att allt blir varmt. Ta plattan från värmen och vänd ner spenaten. Koka pastan och blanda med det gröna. Lägg upp på tallrikar och klicka över krämiga bitar ädelost. Peppra ordentligt och lyxa eventuellt till det ytterligare med lite parmesan.
2 kommentarer:
Det ser riktigt gott ut!
Tack ska du ha dennisMat, det var det också!
Skicka en kommentar