måndag 14 september 2009

Kladdig chokladtårta med tryffel, jordgubbar och grädde

Okej, jag ska inte tjata mer om mitt enda lyckade bakverk, men jag ville bara visa hur det blev när jag gjorde en tårtvariant av mina kladdiga chokladrutor för att bjuda svärföräldrarna på när de var här förra helgen. Tillaga enligt receptet men baka kakan i en vanlig, rund springform istället. När den svalnat smetar du ut tryffeln så att den rinner ner lite fint över kanterna och låter stelna i kyl. Smält lite hederlig mjölkchoklad och ringla över tårtan med hjälp av en gaffel eller lite smörpapper rullat till en sprits. Låt stelna i kyl men servera rumstempererad med grädde och jordgubbar vända i lite råsocker.
Jag lovar att prova något nytt nästa gång. Tror jag. Kanske. Förmodligen inte. Är det värt det, liksom?

7 kommentarer:

Kari Receptomaten sa...

Hej å hå så inbjudande gott det ser ut! Snyggt - grattis!!

Pytte/Eleonora sa...

Tack! Ja, den är fin nog att bjuda folk på, om jag får säga det själv...

Chezsofia sa...

Vilka läckra bakverk du gör! Jag blir sjukt sugen på ngåot sött!(och inte den tråkiga syntetiska chokladen i kaffemaskinen som är det enda söta häromkring...)

Annika sa...

Rveksamt om det lönar sig att pröva något nytt ;). Ibland har jag gjort mig till och trixat sig igenom ett nytt recept för omnväxlings skull, bara för att få bekräftat att jag borde hållit mig till den ganla, pålitliga klassikern.

Anna sa...

Jag är böjd att hålla med Annika, varför ändra ett vinnande koncept?

Pytte/Eleonora sa...

Nej, jag gillar det här med att lite lagom anpassa mitt enda dessertrecept... Som att bara ändra formen. Men vem vet, en vacker dag kanske jag experimenterar hej vilt och dekorerar med till exempel VIT choklad istället?! Man vet aldrig!

Bakrecept sa...

Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept

Fin blogg förresten :)