torsdag 13 augusti 2009

Dippa = fest

Vi fick tio söta hemkokta svenska kräftor av svärmor när hon kom förbi häromdagen. Vi drygade ut dem med ett kilo räkor och åt dem med med lillasyster igår ikväll. Då måste man förstås dippa.
Allt är gott med dipp och jag anser att man bör ha minst tre olika skålar att välja på. Sedan kan man dippa precis i stort sett vad som helst.
Till kräftorna och räkorna blev det följande kombo:

Dipp 1: Mosad avokado med lite citronsaft, salt och peppar. Så jäkla simpelt och gott.
Dipp 2: Fullfet creme fraiche smaksatt med vitlök, salt och peppar. Så jäkla simpelt och gott.
Dipp 3: Örtmajjo. Två äggulor, en klick dijonsenap, lite äppelcidervinäger samt en näve färsk basilika och timjan och en försiktig kvist rosmarin ner i matberedaren. Kör en snabbis och droppa försiktigt i någon dryg deciliter rapsolja medan matberedaren går. Salta och peppra. Kanske inte fullt lika simpelt men ack, så gott.

Snabbmat när den är som bäst!

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Avodadodipp...MUMS! Förresten, nästan alla dipper och röror är goda!
Tycker fröken Dill

Johan sa...

Dipp till kräftor??!!!

Pytte/Eleonora sa...

Fröken Dill - jag är lite kräsen dippar väl inte riktigt i precis vad som helst, men det mesta slinker ner!

Johan - Ja, alltså, jag anser att det mesta förgylls av en riktigt bra aioli, men har man tillgång till världens godaste färska svenska kräftor som är nyfångade i t ex östgötska vatten och kokta på precis rätt sätt med världens godaste spad så behövs förstås ingen dipp. Och om du är rätt Johan känner du dig förhoppningsvis uppmuntrad att någon gång inom en överskådlig framtid förse mig med ett par sådana...

Johan sa...

Det ska nog inte vara helt omöjligt...