måndag 31 augusti 2009

Why not på en måndag?

Fira in en ny, underbart krispig och härlig måndag med att köpa ett nät musslor och en ostbricka till ikväll. Because you can, liksom. Vi budgetfestade på detta vis i fredags och det var en middag man hade kunnat bjuda folk på, som di äldre kan säga när de är imponerade av något.

Just nu har är vi extra förtjusta i vitlöksstänger (har ni inte märkt det kommer ni att göra det) och hackar ner dem i allt möjligt. De är så finfint crunchy på något vis och passar i det mesta med sin milda smak och sin sköna gröna färg. I musslorna åkte ett halv paket ner.

Musslor for two:

1 nät musslor borstas, knackas och sorteras enligt konstens alla regler. Hacka en liten lök eller ett par schalottenlökar samt en halv röd pepparfrukt och fräs i en kastrull i lite smör. På med ett glas vin. Koka upp. I med musslorna. Skaka om, och så på med lock. Lyft ur musslorna efter ett par minuter när alla öppnat sig, släng dem som inte gjort det. Hacka ett gäng vitlöksstänger och ös ned i kastrullen tillsammans med runt någon deciliter vispgrädde. Låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar. Lägg up musslorna i skålar och ös spadet över. Enkelt va? Gott bröd till är aldrig fel.

Efteråt åt vi en simpel ostbricka (tre sorter färdigvalda i ett trist plasttråg, men är man fattig så är man) med goda tillbehör; bland annat Vilmas sticks som alltid är så goda till ost samt farmors och fasters hemmagjorda krusbärsgelé.
Blev du måndagsinspirerad nu?

6 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Jag älskar musslor och äter dem så ofta jag kommer åt !

chezsofia sa...

Musslor är så gott! Har funderat hela sommaren på att köpa men inte riktigt kommit mig för. Får helt enkelt bli väldigt snart.

och ost är ju aldrig fel ;-)

Anna sa...

"Det här kan man ju bjuda kungen på" brukar mannens mormor säga.

Och så har jag fortfarande inte förstått vad det är för vitlöksstänger du pratar om, kan du inte lägga upp en bild?

Fröken Dill sa...

MMMMMMMusslor!
Vitlöksblast????

Lasse i spanien sa...

Och vad är vitlöksstänger?????

Pytte/Eleonora sa...

Vitlöksstänger heter just det och finns i Icas sortiment under det egna märket. Kolla i grönsaksdisken; de brukar återfinnas vid pepparfrukterna, citrongräset och liknande. Jag ska ta en bild nästa gång jag köper hem ett paket.