söndag 26 juli 2009

Vitlöksbröd till fet bjudsallad

Inget kan väl vara lyxigare än en enorm sallad när man är några stycken som ska äta? Ös på med allt som är gott, upp på ett fat och så en god dressing ovanpå. Ingen kan klaga. Vi gjorde ett berg av sallad på färdiggrillad kyckling, två sorters sallad (en krispig roman och en mjukare ekblad), skrapade majskolvar, mozzarella, sparris, tre sorters små tomater, champinjoner, ugnsrostad lök och paprika samt mogen avokado. Gräddfilsdressing på dijonsenap, honung och vitlök till det och så givetvis vitlöksbröd. Vitlöksbröd måste man ha.

Vitlöksbröd

Persilja är ju en klassiker på vitlöksbröd men det hade jag ingen, så det fick improviseras med fryst gräslök och pizzakrydda (som är roligare än det låter - en torkad blandning av oregano, basilika och mejram). Gott!


4-8 personer

1 stor baguette
75 g rumstemperererat smör
2 vitlöksklyftor, fint rivna
2 msk gräslök, hackad
1 msk torkade örtkryddor
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till smöret. Skär sneda, ganska tjocka skivor av baguetten och fördela smöret generöst ovanpå. Lägg skivorna på bakplåtspapper och kör in i 225 grader varm ugn, ca 5 minuter. Bröden ska bli frasiga men inte hårda. Vräk i er dem varma!

1 kommentar:

Christian sa...

Löjligt gott, lyxigt och snyggt.