onsdag 22 juli 2009

Comfort food i regnet - bacon och flåd

Man sitter ju inte där med jordgubbar och små duttiga skaldjursspett och petar när det regnar och är svinkallt, eller hur? Nope, då blir det krämig, tröstande pasta framför härligt usla komedier istället. Bacon ska det vara i, resten är rätt så skit samma. Vi satte tamigtusan i oss ett helt paket bacon på två personer; det är givetvis en onödig överdrift men... Det slank ner. Det gjorde det.
Laga nu en onödigt stor portion pasta till dig själv. Låtsas medan du vräker i dig den att det är höst och att du älskar hösten, och njut så länge det varar - imorgon kan det plötsligt vara sommar igen...

Fettuccine med bacon, vitlök, svamp och vin

2 hungriga

1 pkt (eller 2 portioner) färsk fettuccine

1 pkt bacon (eller ett halvt. Eller varför inte ett helt.)
6-8 champinjoner
10 cm purjolök, både lite vitt och grönt
3 vitlöksklyftor (kom igen, det är gott)
1-2 dl frysta gröna ärtor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1,5 dl mellangrädde, eller vad du har
1/2 msk kalvfond, eller 1/2 köttbuljongtärning
Rejält med svartpeppar

Parmesanost

Strimla baconet och lägg det i en stekpanna. Hetta up ptills det börjar fräsa och du delat på alla bitar ordentligt. I med skivad svamp och fräs tills allt fått lite färg. I med tunt skivad vitlök och purjo och fräs en kort stund till. På med vitt vin, fond eller buljong och vatten. Låt koka ner någon minut eller så. På med grädden. Koka ihop. Red om du vill ha en tjockare sås. I med ärtor, koka upp, smaka av med peppar. Blanda med nykokt pasta. Ös på med parmesan och mer nymald peppar.

Inga kommentarer: