Vad åt ni igår när det var så förbannat fint ute? Ni kanske grillade, tog årets första picknick, cyklade iväg någonstans och åt ute i solen? Satt vid vattnet någonstans och brände näsan och förlät världen för den långa vintern? Gick ut på innergården och invigde bordet som alla grannar kommer slåss om resten av sommaren?
Eller så kanske ni var tvungna att äta inomhus och hemma precis som vanligt, men jag slår vad om att er middag fick något nytt litet somrigt inslag. Am I right or am I right?
Vi åt den här enkla men grymma salladen. Den skulle nog räcka till tre men vi är ju som vi är och åt alltihop själva.
Sommarfirarsallad med halloumi och vattenmelon
1 pkt grilloumi (jag börjar faktiskt föredra grilloumin framför halloumin, tycker den är lite härligare på något sätt)
1 redig bit vattenmelon, delad i skal- och kärnfria chunks
1 knippe sparris
1/2 liten påse späd bladspenat
1/2 liten påse rucola
1 avokado
1 stjälk selleri (kan absolut uteslutas eller ersättas av något annat krispigt)
10 stora basilikablad
God olivolja
Balsamicokräm
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Bryt av de träiga ändarna på sparrisen, dela den och koka den i max något minut i lättsaltat vatten. Skär halloumin i kuber och stek den gyllene i en liten gnutta olivolja. Skär avokadon i bitar, strimla basilikan fint, skiva sellerin tunt. Lägg upp sköljd och torkad spenat och rucola på ett fat, ös på med avokado, vattenmelon, halloumi, sparris och selleri. Avsluta ditt verk med att dutta på lite olivolja, ringla över balsamicokräm, strö över basilikastrimlor och flingsalt samt peppra ordentligt.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
8 kommentarer:
Så rart: "Vi är ju som vi är och åt alltihop själva". Det skulle jag också göra om det var du som stod för maten!
Å vilken smafselsallad! Vattenmelon, härligt. Har ännu inte hunnit testa grilloumin, men, om man bortser från det fåniga namnet, låter den god.
Igår, UNDERBARA kväll, grillades det kyckling i bostadsrättsföreningens trädgård! Otroligt härligt att "fånga" en sån fin kväll och få till planeringen så att ingen av oss jobbade sent. En snudd på otrolig bedrift, särskilt i terminsslut=jobbar jämnt för lärar-J!
Hälsar fröken Dill
Åt med halloumi igår, men en variant i ugnen tillsammans med tomater, svamp, kidneybönor o lök (hämtar ur ett nummer av buffé).
Men angående grilloumi - testade det för ett år sen o den smälte... SMÄLTE!!!... när jag stekte den, så alla småbitar smälte ihop o det såg ut som en omelett..
Lillan - gulliga. Du kan få komma hit och äta upp alltihop när som helst.
Fröken Dill - visst är det ett fånigt namn, men att priset dessutom är lite lägre kompenserar för det...
oza - jag tror jag läste något om att de hade det problemet men att de gjorde om receptet. Jag har i alla fall provlagat samtliga av smakerna och inget smälte. Kanske prova igen?
Mmmmmmm. precis mina smaker.
Måste testa den där grill-halloumin. Men den har de väl inte på min "lill-skit-Ica" hi hi.
ha det bra
Alexandra
Dina texter är lika bra som maten:)
Alexandra - jag har sett den på massa ställen nu, så kolla i alla fall! Annars går det förstås lika bra med vilken halloumi som helst. Förutom lightversionen, den är en styggelse.
Christer - äsch då, du är väl för rar!
Skicka en kommentar