måndag 31 oktober 2011

Ärtan pärtan...

Jag vill påminna Eder om det fina med gröna ärtor. Det har jag gjort förut men ni kan ju inte förvänta er att jag efter drygt tre år (!) ska komma på något nytt varje gång...Anywhoo. Gröna ärtor. Bra grejer. Nyttigt och fiberrikt och ordentligt mättande, faktiskt. Och det känns liksom fräscht att äta dem, eller hur? De poppar så fint i munnen. Och snygga är de också. ÄLSKAR gröna ärtor. Det kanske märks. Häromdagen kokade jag ett stort gäng (frysta alltså, om någon nu skulle tro något annat) och blandade dem varma med smulad fetaost, fint tärnat äpple och hackad rödlök. Rörde ihop en dressing på olivolja, balsamvinäger och massor med dijonsenap och berikade ärtorna med den. Till det blev det god lufttorkad skinka. Mycket bra lunch, I tell you!

6 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Bra med tips på vad man kan göra på ärtor, en favorit även hos mig!
J däremot vägrar att äta dem om de inte är mixade i en grönärtsoppa...

Lotta - Två små kök sa...

Precis så ska en bra matblogg vara. Jag läser inlägget och tänker direkt "det där ska jag också göra", och så sparar jag inlägget som favvo. Och jag KOMMER att göra det. Låter sååå gott!

Tack för det!

mumsfillibaba sa...

Vad gott!! Älskar gröna ärtor men äter det aldrig eftersom min sambo inte gillar. Det blir ju så. Men nu när jag är mammaledig är det ju perfekt lunch!! Ska jag verkligen lägga på minnet och testa!

Pytte/Eleonora sa...

Fröken Dill - så nesligt. Just mixade går man ju miste om den härliga konsistensen, utseendet och den allmänt glada ärtstämningen.

Lotta - tack ska DU ha! Nu blev jag glad.

Sofie - vad är det med era män egentligen? Stackare! Men när barnet sover - ät ärtor. Och lär lille knodden att äta dem också så hamnar sambon i minoritet!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Vilket bra tips! Jag tycker mycket om ärtor men använder det väldigt sällan, vet faktiskt inte ens varför! Det här låter jättegott så jag kanske får ta mitt förnuft till fånga och köpa hem en påse nu :D

sanna sa...

Jag har ingen aning om du uppskattar att jag vidarebefodrar recept här men jag ramlade över det här för ett tag sedan och tycker det passar bra :) Jo jag är en ärtlöööver jag också.


RAW PEA BASIL HUMMUS

2 cups peas, fresh or thawed
2 tablespoons tahini
1 tablespoon olive oil
2 tablespoon lemon juice
1/4 teaspoon salt
2 tablespoons fresh basil leaves, chopped

Serves 6
----------------------------------

Place all ingredients in the bowl of a food processor and process until smooth. Add water to achieve desired consistency. Serve immediately or store in the fridge for up to 48 hours

recept hittat på www.tastesoptting.com

glömde nästan att säga att jag garanterat ska testa ditt recpet, mumms!