tisdag 25 oktober 2011

Pasta med med bästa gröna moset

Ja, det är en inte särskilt glamorös gucka serverad till likaledes oglamorös brun pasta. Men jag är FET, okej? Eller ja, förhållandevis fet. I förhållande till hur jag borde se ut. Eller jag kommer ju aldrig bli så smal som jag borde vara (BMI, whatever, who gives) men i förhållande till vad som åtminstone inte är sjukligt. Det är drygt två månader sedan jag födde barn och lallandets tid torde tämligen vara förbi vid det här laget. Jag med min kärlek till kött, vin och ost borde väl gå på något slags LCHF-diet men jag klarar inte förbud. Hellre vill jag äta allt, men med måtta. Vi får se.

Anywhoo, därav denna hälsosamt gröna pasta, som dessutom blev väldigt god. När man får i sig så mycket klorofyll under en och samma måltid känner man sig ju duktig. Och med all rätt. Att det sedan smakar bra skadar ju inte.

Pasta med grönt gott mos

2 personer

1 liten eller 1/2 stor zucchini
1 stor vitlöksklyfta
10 cm purjolök
2 tsk olivolja
1-2 dl fryst, hackad spenat
2 dl frysta gröna ärtor
1/2 buljongtärning (jag använde köttbuljong för lite extra smak)
1 dl vatten
4 msk turkisk yoghurt

Skär zucchinin i små tärningar. Halvera purjon på längden, skölj och skiva. Skala och krossa vitlöksklyftan och skiva den tunt. Fräs alltsammans mjukt i olivolja. På med spenat, ärtor, smulad buljongtärning och vatten och låt koka upp. Puttra medan 2 portioner fullkornsspaghetti eller annan pasta kokar. Mosa med ditt omrörningsverktyg (lämpligen en gaffel eller sked i trä eller plast) allteftersom det gröna mjuknar. Rör i yoghurten och värm. Smaka av med peppar, gärna både svart och vit, och kanske en gnutta salt. Hade vi inte velat hålla ner kalorimängden hade vi förstås rört ner en massa färskriven parmesan också, men det får bli en annan dag! Servera till nykokt pasta.

5 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

BMI ShmeeMI (eller ja, du förstår vad jag menar) - det viktiga är ju att du mår bra <3 Och vem mår inte bra av god mat ;)

Det här skulle jag definitivt kunna tänka mig att prova - jag har till och med det mesta hemma tror jag! Fast jag kastar BMIet överbord och river parmesan över *yum*

Gabriellariddez@gmail.com sa...

Perfekt tips! Ska göra imorgon - fast jag är på utrevs utrensningskur - och har således pastaförbud. Mer grymma gröna... :)
Kram/Gabriella

Louise sa...

fan vad gott. Och lätt. Detta blir det ikväll hos Porntons.

Fröken Dill sa...

Låter fantastiskt spännande! Men fullkornspasta går bort hos mig...
Och parmesan tänker jag definitivt vräka i...
Hälsar fröken Dill

Pytte/Eleonora sa...

Alla glada som testade - hur blev det? Louise har redan informerat om att parmesan höjde upplevelsen. Kul att ni gick igång på grön gucka, mer mos åt folket, uppenbarligen!