måndag 22 februari 2010

Supersnabb tomatsoppa med 5 ingredienser!

Fuskälskare, se hit! Det är tamigtusan inte ens fem ingredienser i den här soppan om man ska vara petnoga - det är tre i den, och två ovanpå. KAN vara den absolut enklaste soppan i världshistorien. Förutom den där man bara behöver klippa upp tetran eller öppna burken, förstås. Och sockerfri är den också.

Världens enklaste tomatsoppa

För två personer tager du en flaska passerade Mutti-tomater. Att tomaterna är av god kvalitet är av högsta vikt här, annars kan du lika gärna strunta i hela företaget och satsa på kyldisken istället. Anywhoo. Häll tomaterna i en kastrull. Häll på runt 2 dl vatten, och så 1 dl créme fraiche. Det hela spetsas med 1 tsk sambal oelek - 1/2 om du är känslig och inte vill ha så starkt. Smaka av det hela med lite salt och peppar och saken är biff. Och ja, jag vet - räknar man vatten, salt och peppar är det faktiskt hela sex ingredienser i soppan. Men eftersom vi inte räknar dem så är det bara tre.

Servera 1 mozzarellaboll skuren i små bitar till, samt en drös strimlade basilikablad. Ca fem minuter tar det, men gott blir det!

6 kommentarer:

Chezsofia sa...

Vem älskar inte genvägar och enkla recept när tiden är knapp och ändå maten blir god? Mutti har fantastiska tomater. Ikväll blir det potatis och purjolökssoppa hos oss men kanske ska man satsa på en enkel tomatsoppa nästa vecka...

Pytte/Eleonora sa...

Det var GI-racet som gjorde att jag inte använde några fonder eller buljonger denna gång, och resultatet blev ändå förvånansvärt bra. Men som du säger - Muttis tomater är it. Hör av dig och berätta vad du tyckte om du testar!

Nenaz Recipe sa...

enkelt o gott;) Jag ar inne pa en sopp-period nu och mixar en massa olika typer i langtan pa att varen ska komma;)
Jatte fin blogg du har, trillade in av en slump men kommer att komma tillbaka!
Kramar fran Italien;)

Pytte/Eleonora sa...

Nenaz Recipe - vad kul att du gillar min blogg, tack och välkommen tillbaka! Och hälsa Italien och all dess goda mat - längtar tillbaka... Kram!

Helena Ljunggren sa...

Snabba soppor i kylan gillas :)

Malin sa...

Åh, så god!!! Tackar!! Så god & enkel. Perfekt vardagsmat!!