tisdag 16 februari 2010

Nytt påfund: Delilax!

Efter att ha spenderat Alla hjärtans dag på Hotel J (supermysigt ställe med ojämn service, både vad gäller hotellet och restaurangen) är vi nu tillbaka i den där vardagen ni vet - stället där man måste laga sin mat själv. Nöjd med brunchen men besviken över middagen (hallå, om man tvingar folk att beställa från en särskild Alla hjärtans dag-meny med bara två rätter av varje kan man väl hitta på något roligare än Chevre chaud och Toast Skagen, eller?) kom vi ändå hem nöjda och belåtna men trötta, och när jag stod på Ica och försökte tänka ut något snabbt men enkelt så rann minsann inspirationen till.

Jag spanade in den där delihörnan, ni vet där olika saker som badar i olja går att plocka själv i lösvikt. Sedan spanade jag in laxen och bestämde mig för att sammanföra de tu så att de kunde ha ett avspänt möte och prata om goda, enkla och lättsamma saker här i livet.

Gör så här:

Sätt ugen på 225 grader. Ta 2 skinnfria laxfiléer och lägg dem i en ugnsfast form. Plocka närmare 200 g inlagda godsaker ur delidisken - jag valde sydafrikansk chili, vitlök i örter samt stora bitar parmesan i balsamvinäger. Grovhacka godsakerna till en salig sörja. Skvätt lite citron över laxen, salta och peppra. Bred över sörjan. Baka i ugnen i ca 10 min eller tills den är precis klar (gärna med en rosa kärna). Servera med en god sallad och syrlig creme fraiche smaksatt med citron (skal och saft) och gräslök. Yes alltså!

2 kommentarer:

sneki sa...

Hoppas du haft en bra dag! :)

Pytte/Eleonora sa...

Tack sneki, det har jag! Och du med, förhoppningsvis?