onsdag 17 februari 2010

GI-snacks: Selleri med gorgonzoladipp

Inte värt att tala om egentligen, men jag gör det ändå. Bara för att det är enkelt ska det ju inte förkastas, eller hur? Mosa ihop ett par matskedar god gorgonzola med ett par matskedar creme fraiche - eller gör som vi och använd Valios laktosfria smetana, riktigt gott! - och smaka av med peppar och kanske en gnutta salt. Lägg upp fint och servera med selleristavar eller kanske morot eller whatever. Avnjut innan middagen.

7 kommentarer:

Bibban sa...

Vad sugen jag blir. Har blåmögelost o creme fraiche i kylen. Och morötter o blomkål. Gör min egen variant o njuter till OS i kväll.
Tack för finfint tips!
Kram
Bibban

Anna sa...

Smetana! Visste inte att det gick att få tag på här. Har alltid undrar hur det skiljer sig från gräddfil, creme fraiche etc, berätta, berätta!

Mikkan sa...

Det där är ju så värt att tala om tycker jag, kombinationen gorgonzola och rå blekselleri är ju fullkomligt utsökt!

Fröken Dill sa...

Ett snacks HELT i min smak. Man borde äta mer selleri för det är toppengott!
Tycker fröken Dill

Pytte/Eleonora sa...

Bibban - dippa är bäst, eller hur?

Anna - smetana är liksom creme fraiche gjord på tjock syrad grädde, men är efter vad jag kan läsa mig till något sötare i smaken och har en fetthalt på hela 42 procent. Jag har skickat iväg en fråga till min presskontakt och ska se om hon ger mig tydligare besked. Gott var det i alla fall!

Mikaela Mars - ja, det var fina grejer... Och man ska förstås inte förringa det enkla!

Fröken Dill - och jag anser att man ska äta mer gorgonzola; vad man dippar i det är inte fullt lika viktigt för mig...

Pytte/Eleonora sa...

Nu har jag fått svaret att smetana är något syrligare och rundare i smaken än crème fraiche samt har en högre fetthalt. Smetanan fungerar som ett alternativ till crème fraiche är vispbar, den går att vispa till en fastare konsistens.

Anna sa...

Intressant! Nu måste jag ut i butikerna och leta, vilket torde göra din presskontakt glad :).