tisdag 19 januari 2010

Åh. Så sugen jag blev. Inte.

Okej, nu måste vi prata om det här med inspirationsbilder på förpackningar av kex och knäckebröd. Hur är det tänkt? Jag fattar att själva produkten måste synas ordentligt, men allvarligt - keso och två lökringar?! På riktigt? Ska jag lockas att köpa brödet med hjälp av den bilden? Nu äter jag förvisso just det här brödet varje dag, men jag vill inte tro att det är på grund av bilden. Vad är det förresten med bilder på knäckemackor och keso (inga företag nämnda...)? Keso och lök. Keso, jordgubb och avokado. Keso, grön paprika och röd parika (oooh, den är festlig!). Keso, blåbär och rödbetsgroddar. Keso och oliver (icke urkärnade), för Guds skull!

Jag har en kär svåger som skrattar åt hur jag piffar mina mackor - skrynklar till skinkan lite så att den inte ligger platt på mackan, duttar med grönsaker, kanske lägger ostskivan lite på snedden. Jag visar helt enkelt även den simplaste av knäckemackor min kärlek till smörgåsen, detta matgeniets påfund. Min svåger, å andra sidan, brer en deprimerande smal smörsträng i mitten av det stackars brödet, kastar nonchalant dit en skiva pålägg - det som råkar finnas hemma, det förefaller vara honom relativt likgiltigt vad som pryder hans brödbit - och låter den stackars mackan möta sitt öde på ett fullständigt ovärdigt vis. Utan dekoration, utan finess, utan KÄRLEK.

Han skulle säkert älska mackan på den här bilden.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Protest!
Jag är inte den som bjuder ut min hunger till vilken macka som helst med ett snyggt yttre. Det är förmätet att förringa alla de mackor som fått min villkorslösa kärlek trots sina begränsade ytliga tillgångar.
Jag kan villigt erkänna att mitt piffande eller snarare ickepiffande kan te sig tråkigt ibland, men det är insidan (smaken) som räknas. Och det där med smörsträng i mitten betackar jag mig för. Allt "kladd" måste spridas jämnt över alla tillgängliga ytor för att ge varje tugga en godtagbar smakbas och våtma. Det är mer krafset ovanpå som ibland får begränsad kreativitetsbudget.

Livet på den mörka sidan sa...

Jag håller med dig pytte . Jag tycker att smörgåsar ska behandlas med kärlek och respekt . Fler vackert dekorerade smörgåsar till folket!

Fröken Dill sa...

Helt rätt!
För en sann mjölkskeptiker som mig går keso i rå form bort överhuvudtaget. Smaklöst och grynigt, blä! Fast det kan fungera i vissa maträtter har jag för mig... Minns dock inte vilka...
Hälsar senil-Dillen

Pytte/Eleonora sa...

Alexander - ha ha ha ha! Jag ber om ursäkt för det där med smöret. Och ser fram emot att jämföra smörgåsar igen snart.

Lyxpiraya och Fröken Dill - eller hur! Måste nog skapa en lyxmacka här snart. Mackor är THE SHIT!

Remsan sa...

Såg du inte Henrik Schufferts "mack-ritual" i Landet brunsås? Det är nog så att vi alla har vår egen ritual när vi fixar mackor. Men håller med dig om att en del reklam är så olockande.

Joakim sa...

Ha ha satan vad fyndigt skrivet. HIT kommer jag kommam åter. Ok?

Pytte/Eleonora sa...

Remsan - missade jag tyvärr!

Joakim - totalt ok. Välkommen hit, och tack!