Igår var jag absurt förvirrad och skulle snabbt komma på en dessert att bjuda våra kompisar på efter en massiv plockmiddag. Fram åkte Äntligen helg och där hittade jag det briljant enkla receptet på chokladkräm. Tom gjorde sin med mjölkchoklad och toppade med bär och rivet apelsinskal. Eftersom vi gillar lakrits gjorde jag en annan variant och satan i gatan vad gott det blev i all sin extrema enkelhet.
Saltlakritschokladkräm med hallon
4 personer
150 g Marabou Black Saltlakrits
1 dl vispgrädde
Hallon
Lätt som en plätt: Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en bunke. Koka upp grädden och slå den över bitarna. Vispa tills krämen är slät. Häll upp i små skålar eller djupa tallrikar och ställ i kyl att stelna, eller låt stå i rumstemperatur och du vill ha en krämigare kräm (vilket vi ville och fick, kan varmt rekommenderas). Ploppa på några färska hallon och du har en löjligt enkel dessert som passar lika bra i slott som koja.
4 kommentarer:
Den ska jag prova :) Tack för tipset.
Roligt Christer! Det är aldrig fel att ha världens enklaste recept i repertoaren, eller hur?
Tror min kokbokssamling kommer att utökas med hans böcker inom kort - tack för tipset.
Matarkivet - du måste absolut köpa dem, de är guld. Även den första, Toms Tips, även om omslaget skickar lite udda signaler.
Skicka en kommentar