onsdag 27 februari 2013

Vill du ha en bok?

Jag har två ynka exemplar av Bjud hem! kvar, och den ena vill jag helt fräckt behålla själv. Den andra tänkte jag däremot ge bort i present till någon av er som tittar in här ibland. Vill du ha den? I så fall skulle jag bli jätteglad om du i en kommentar ville berätta om ett recept du hittat här på bloggen som du gillar extra mycket, eller kanske rentav provlagat med gott resultat. Ni är just nu runt 500 personer som poppar in om dagen och jag skulle vilja veta mer om vad ni uppskattar.

Jag uppskattar i alla fall ER, tack för att ni läser! Tyvärr kan jag bara ge boken till en av er, och får jag mer än ett svar får jag helt enkelt köra blunda-och-peka-metoden. I vilket fall blir jag jätteglad för era kommentarer. På onsdag om en vecka vill jag skicka boken, så spill your beans innan dess. Tack och kram!

18 kommentarer:

Lillan sa...

Nu har ju jag redan tre ex av din bok (en på soffbordet i vardagsrummet, en på hedersplatsen i köket och en för allmän beskådan på jobbet) och bör kanske därför inte vinna ditt näst sista ex. Men jag vill ändå säga detta: oavsett om du vore min syster eller inte hade jag varit ditt största fan för du både lagar och skriver om mat på ett sätt som känns direkt riktat till mig. Det är snyggt, det känns avancerat och det är hysteriskt gott - men samtidigt så underbart fuskigt och enkelt. Plus att inegn annan - ingen - kan få mig att skratta av en recepttext. Du har skrivit en rolig kokbok och du driver en rolig matblogg. Bara en sån sak liksom.

Lillan sa...

Jag har iofs inga som helst problem att lyfta mitt favoritrecept på din blogg EVER. Alla ni som har missat den här pastan, ni har missat, tja, himmelriket.

http://pyttes.blogspot.se/2009/03/tryffelpasta-med-svamp-och-bacon.html

Pytte/Eleonora sa...

Ursäkta, men jag måste gå och torka ögonen lite. Och säga tack så mycket.

Trollmamma sa...

Oj, har jag helt missat att du gett ut en bok! Men fy mig! O den går inte att få tag i nån annan väg än genom dig? O du har bara en kvar? GAAAAHH!
Iallafall, jag har inte testat så mycket av dina recept, men jag läser dem med stort nöje. Det som står väldigt högt upp på testarlistan är "hoppande djävlar" bara för det roliga namnet. (Note to self, köp hem fikon!) Men det som verkligen gör att jag avgudar din blogg är att du är så opretto. Kanske för att jag känner igen mig själv så mycket, men jag inte klarar av att bli så cool som du. Som när du erkänner att du tar med köpe-muffins till förskolan. Jag hade velat göra det men antagligen slitigt sönder mig för att göra egna, och mått dåligt av det. Eller ditt inlägg om de misslyckade fyllda chilisarna. Jag hade inte vågat stå för det, så det hade inte lagts ut. (Förresten är även det nåt jag måste ta tag i att testa snart!) Jag tror man kan säga att jag önskar jag var lite mer som du, helt enkelt. :)
Mmm, o så har du ett underbart sätt att hantera språket! Det är en fröjd att läsa!

OM det är så att man kan få tag i din bok på annat vis så snälla, berätta det! Jag skäms så att jag missat den! *snyft*

Anonym sa...

Jag läser ju inte bloggar men tar gärna del av dina recept. Så om jag får din "näst sista" kan jag gå in och kommentera sedan vilket som som var mitt favoritrecept. ;-)

Pytte/Eleonora sa...

Käraste Trollmamma, du är ju verkligen bara för fin! Förutom TACK vill jag säga så mycket, men jag begränsar mig till följande:

1. Det är bara MITT näst sista exemplar - i bokhandeln finns det fler! Kolla t ex på Åhléns eller Bokia, eller på Adlibris om du vill handla på nätet. Fast vänta en vecka förstås, det kan ju bli du som får en av mig!

2. Jag är väldigt opretto, men inte så värst cool. Det är ju inte så att jag skriker ut på förskolan att det är köpemuffins jag har med mig, haha! Men jag räknar kallt med att ingen märker något, annat än att de är snygga...

3. Inte alla misslyckanden hamnar på bloggen, men någon gång ibland är det viktigt att erkänna sina tillkortakommanden. Därför erkänner jag att jag gillar skagenost på tub, att mina barn får falukorv och köttbullar var och varannan dag och att jag tycker att det är jätteläskigt att baka. Att vara perfekt är ju inte särskilt intressant!

Stor kram och tack för alla fina ord!

Pytte/Eleonora sa...

Anonym - Det är recepten här på bloggen jag skulle vilja veta vad du tycker om, så kolla runt lite (MIN blogg kan du väl gott läsa?!) och namnge en favorit! Det vore väldigt kul att skicka upp en bok till Jämtland...

Anonym sa...

Åhh, din bok vore ju en höjdare att ha i recepthyllan. Diggar din råa humor och sätt att skriva=) Har provat några av dina recept. Senast häromdagen gjorde jag svamppytten (där fick jag till det...) med vattenkastanjer och halloumi, riktigt gott! Men tror nog ändå att quinoasalladen med citron, bacon och halloumi var ett strå vassare!
Anna

Anonym sa...

Hej!
Jag har gjort Tigerpannakotta flera gånger med hallonspegel, såååååå gott. Älskar även dina citron och vitlöksköttbullar. Blev jättesugen på dessa nu så det får bli middagsmaten idag.

Kram Ulrika
(ullisiskogen@yahoo.se)

Anna M sa...

Ååhhh, älskar kokböcker! Älskar din blogg! Skulle bli tokglad om jag skulle ha turen att få vinna din kokbok. Den måste ju bara vara en riktig skattkista att bläddra runt i och provlaga från. Förhoppningsvis innehåller den även en hel del roliga anekdoter. :-)

Jag har inspirerats från massor av dina inlägg och recept. Den som poppar upp spontant är detta recept - http://pyttes.blogspot.se/2010/10/beroendeframkallande-flaskkarre-med.html

Kram Anna

Sofie t sa...

Älskar denna blogg. Så mycket bra recept. Har provat många olika. Köttfärsbiffarna med feta och gulbetor är en favorit likaså salladen med bacon mozzarella och avokado. Hade blivit världens gladaste om jag van din kokbok :) Sofie

Anonym sa...

Åh, nu finns det ju flera att välja mellan. Men min favorit är:

http://pyttes.blogspot.se/2011/02/yoghurtmarinerat-lamm-med-purjo-och.html

Har bjudit flera av mina vänner på den, och et är nu en rätt de för vidare. Precis som det ska vara!

Cathrin
cathrin.magnusson@hotmail.com

Johanna Z sa...

Kära Pytte! Jag har följt din blogg i lite drygt 1,5 år och sitter fast som en myra i honung. Jag har tyvärr testat alldeles för få av dina recept (skäms på mig!) men kantarellkuddar med vitlöksost är en av mina stora favoriter. Kuddarna gör alltid stor succé när man bjuder på dem, men frukta icke, jag tipsar alltid om din blogg när de frågar efter receptet.:)

Tack för att din blogg finns!

Trollmamma sa...

Vill bara önska dig en trevlig helg, och välkomna dig på en stunds uppmuntrande virtuell fika i Trollcaféet.
Kolla in http://trollcafeet.wordpress.com/2013/03/02/blog-award-minsann/ lite extra... *nudge nudge, if you know what I mean*
F'resten så har jag testat de spott... jag menar HOPPANDE djävlarna idag. Stekflott på fingrarna svider, men det var rackarns gott. Blev förrätt till en trerätters här hemma. :) Varför vara ute i solskenet när man kan stå vid spisen hela dagen? *flinar*

Pytte/Eleonora sa...

Hej alla,

Jag är så otroligt glad och rörd över alla fina kommentarer här, ni anar inte. Jag har fått veta att många gamla inlägg råkar vara favoriter i ett och annat hushåll, och dessutom har jag fått beröm som får mig att vilja blogga mycket mer. Jättestort tack till er alla! På onsdag hittar jag på ett bra sätt att välja någon att skicka boken till, så håll utkik!

Jag hoppas att ni kommer tillbaka i vilket fall. Ni är sannerligen guld värda allihop. Kram!

Pytte/Eleonora sa...

Jag skulle också vilja lägga till fina Muckis kommentar här, vilken publicerades på ett annat inlägg, http://pyttes.blogspot.se/2009/10/hemmagjord-burgare-med-guacamole-och.html.
Hoppas att det var okej med dig Mucki, kram och TACK!

Hej Pytte!

Denna recept har jag testat och varit helnöjd med! Så gott med både guacamole och gruyere till. Dessutom var det super med kalvfond i färsen (med allt annat). Denna rätt har flera ggr bidragit till familjens fredagsmys!

Tack för inspiration till trött småbarnsförälder!

Dessutom vill jag bara säga att jag givit bort din bok i present till vänner och familj som blivit så nöjda med den. Väldigt kul!

Kram!
Mucki

Sandra Lindberg sa...

Åh, jag älskar verkligen din fina bok, Eleonora, och skulle så gärna ge bort en till min fina vän. Så att hon sedan kan bjuda hem...mig... Mitt favoritrecept från bloggen är nog Päron- och mozzarellasallad med bacon och koriander. Från boken har jag lagat massor, men mitt standardtilltugg till fördrinken är numer Chips med fetaoströra och granatäpple!!

Pytte/Eleonora sa...

Sandra, tack snälla för ditt fina beröm. Det är väldigt rörande och jag hoppas verkligen att du fortsätter komma tillbaka hit!