tisdag 7 augusti 2012

Nu ska jag bli KOCK också!

Jag har inte tagit bilden och
vet inte heller vem som gjort det.
Hoppas att han eller hon fick glass.
Det är ingen ände på storheterna den här hösten. Jag ska äntligen lära mig laga mat! Okej, det där kanske låter konstigt i vissa öron, men jag tror att många matglada därute kan relatera. Det måste ju vara fler än jag som förvisso ofta har nöjda gäster vid middagsbordet, men som ändå aldrig kokat en riktigt bra fond eller rockar det här med  fågelstyckning? Det är pinsamt mycket jag aldrig lagat; ni skulle bli chockerade om jag följde upp mitt kokboksinlägg med erkännanden om en lista på rätter jag varit för lat/rädd/okunnig/osäker för att ge mig på i mitt liv (jag tänker inte lägga upp en sådan lista riktigt än. Förmodligen kommer jag göra det. En annan dag).

Men nu ska jag äntligen få lära mig lite hederliga grunder! Det är "bara" 12 onsdagskvällar i Medborgarskolans regi och inget fancy schmancy, men jag är superpeppad. Jag skulle aldrig vilja arbeta som kock - jag ser ingen njutning i att laga mat under stress och jag vill vara med när människor äter mat jag lagat - men jag vill verkligen lära mig mer och öka min bredd. Så snart kommer jag inte längre kunna skryta med att jag är lika outbildad i matområdet som Nigella, men what the heck. Jag får väl kompensera min växande kompetens med ökade mängder mjukost och fulkorv. För att visa att jag fortfarande är jag. 

8 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Hej hopp, här händer det saker minsann. Kul att se dej tillbaka på planen, vi har allt haft lite koll in här då och då. Och nu så ser vi att det blivit en bok på ICA.s (inte alls partiska inte...) vilket låter väldigt bra - Grattis!
Kurs i matlagning låter som en mycket trevlig sysselsättning oavsett hur det står sig till Nigellas "skills".

Pytte/Eleonora sa...

Hej Mårtenssons! Roligt att se er här och jag är glad att höra att ni inte hade gett upp mig helt... Tack för uppmuntran!

Karin sa...

Tur att man tryckt på gilla-knappen annars hade man väl missat att du var åter. Välkommen tillbaka!
Lyssna inte på läraren om denne säger till dig att du skall sluta "slänga ihop, gegga ner, röra till, dutta i" osv - gillar dina sådär lite trevligt halvhastiga recept.

Annika sa...

Åh, nu blir jag riktigt avundsjuk. Det är är precis vad jag också skulle vilja göra. Om jag hade tid, och kunde prioritera mig själv. I ett annat liv ;-)

mumsfillibaba sa...

Vad roligt! En sån kurs skulle jag gärna också gå!

Pytte/Eleonora sa...

Karin - tack för de fina orden! Jag ska göra allt jag kan för att behålla min smartlata slafsighet, jag vill bara lära mig lite mer. Så har jag en massa nya avancerade recept att tokförenkla sen!

Annika - Det är en kvällskurs, en dag i veckan... Annars skulle det vara svårt för mig med. Men det är lite dyrt och helt klart en prioritera-mig-själv-moment-in-life.

Sofie - Jag berättar hur det går sen, kanske blir du extra inspirerad!

skyltskåp sa...

Kul med matlagning. Själv har jag gått flera kvällskurser och detta blandat med mitt matintresse fick mig att komma på delad 15:e plats i Sveriges mästerkock säsong 1. Så sök till sveriges mästerkock vettja!

Lycka till
Martin

Pytte/Eleonora sa...

Hej Martin,

Vad roligt att du kom med i Mästerkock och att det gick bra för dig! Jag är full av beundran för de som är med i programmet och får ofta frågan varför jag inte söker. För det första vill jag inte jobba som kock, och det trodde jag liksom var en förutsättning med tanke på titeln och juryn. För det andra är jag inte särskilt förtjust i att stressa. För det tredje ryser hela jag av tanken på att få resultatet av mina ansträngningar bedömt av tre farbröder med stora magar och stränga miner som får betalt för att framstå som osympatiska, vecka efter vecka. Isch. Och för det tredje har jag - än så länge - alldeles för bristande kunskaper i kokkonstens grunder. Men jag är som sagt full av beundran för de som är med!