Idag bjuder vi på svärmors underbara rabarbersmulpaj, som hon hittat i Frukt och bär från 1982. Den serverades efter en grillad entrecote ute i trädgården, och då visste man att sommaren är här på riktigt.
Tack svärmor och svärfar, ni är bäst!
Rabarbersmulpaj med ingefära och apelsin
Deg:
100g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
Fyllning:
1/2 kg rabarber
6 msk socker
saft och rivet skal av 1 apelsin
1 tsk stött ingefära
Smula smöret i mjölet och tillsätt sockret. Degen skall inte knådas. Skär rabarbern i 1-2 cm långa bitar och blanda med socker, apelsinsaft , skal och ingefära, lägg allt i en form. Smula degen över. Grädda i 200 ugn i ca 40 min.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
8 kommentarer:
Toppen! Jag har skördat årets första rabarber. Smulpaj får det bli. Har ingen apelsin, men ingefära får det nog bli. Tack för inspiration, som vanligt! :-)
Oj så gott! Rabarbersmulpaj är ju så himla gott! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
tina - åh, den som hade rabarber att skörda... Eller kunde skörda något alls. Jag får skörda på Daglivs men what the heck, vissa kan ju inte ens det.
Daniella - visst är det? Blir aldrig fel liksom. Särskilt inte den här. Ha det fint!
Pytte jag förstår inte stött ingefära. Är det ingefära på burk?
Kram
MvA
Marie - malen stämmer fint!
MUMS :D
Jag håller på dig i finalen. Kör hårt!
Christer - tack!!! Det gick ju bra det där... Vilket det förmodligen inte gjort om du varit med. Orättvist, men tur för mig!
Skicka en kommentar