torsdag 7 maj 2009

Råkultur - välkommen till sushihimlen

Igår hade jag så ont i magen att jag knappt kunde stå upprätt. Den där sortens lyckliga ont i magen som man bara får efter att ha vräkt i sig mängder av något som är så gott att man bara inte kan sluta fast man vet att man borde. Lisa hade dragit ihop en tidig Taffelmiddag på Råkultur, och nyfikenheten över stället hon prisat så innerligt segrade som tur var över mingelfobin. Tusen tack! Så fantastiskt gott, och så prisvärt att det är löjligt. Gå dit, säger jag bara; läs på hos Lisa om du behöver ytterligare övertalning. Hon berättar vad vi åt och har dessutom den goda smaken att pryda inlägget med bland annat ett foto på mig och Annika, ähum ähum. Vi delade bord och fat med Glassmannen och sushidebuterande Rebecca, som till vår illa dolda förtjusning föredrog grönsakerna framför de råa läckerbitarna. Från de andra borden hörde vi de giriga matbloggarna deala slugt med varandra ("jag byter gärna min vitling mot din silverål, men du får ta den med med rökt anka om du vill"), men på vårt bord rådde förnöjsam huggsexa.

Råkultur har bara öppet måndag till fredag 11.30-18.00, så passa på när du råkar ha en ledig eftermiddag mitt i veckan. Vadå jobbar de flesta eftermiddagar mitt i veckan? Tough shit, make it happen. Och gå dit hungrig. Jättejättehungrig.

5 kommentarer:

Rebecca sa...

Tack för trevligt sällskap :). Jag tycker ni var tjusiga på bilden!

Pytte/Eleonora sa...

Rebecca - tack själv! Det var jättekul att få träffa dig till slut. Hoppas vi ses på en burkbytarkväll snart!

Annika sa...

Ja, det var oväntat! Jag frotsatte kvällen på det omnämnda värdshuset söder om Söder med en liten riktigt trevlig silltallrik. Det känndes som en passande fortsättning på kvällen...

Pytte/Eleonora sa...

Annika - och vi drack oväntat nog ännu mer te när vi kom hem. Dock inte grönt!

Kinna Jonsson sa...

Trevligt att träffa dig och glassmannen igen. =)