Tänkte fredagsfjäska med en riktigt god, enkel fuskdessert. Eller fusk och fusk - lite får du göra själv, men resultatet överstiger definitivt dina ansträngningar. Först svänger du ihop en enkel men smäktande god smetkladdig chokladkaka. Medan den fortfarande är varm toppar du den med en kula riktigt god glass, öser över färdig, lyxig, seg maräng samt hyvlar finchocklad över. Klart. Piffigt som attan.
Kladdkaka med finglass, maräng och choklad
6 personer
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ dl fin kakao
2 dl vetemjöl
En liten nypa salt
Smör
Ströbröd
Till servering:
1/2 liter finglass med inslag av choklad och kanske en nöt; vi testade Ben & Jerry's nyhet Chocolate Macadamia
2 fina stora maränger; vi inhandlade härligt sprödsega kreationer med chokladrippel från ett rätt trist konditori
1 st fin chokladkaka att hyvla spån ifrån.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg fluffigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner även det i smeten. Smöra och bröa en form och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Om du vill förbereda kan du grädda 25 minuter under dagen och sedan de sista 5-10 minuterna strax innan servering.
Ta fram glassen 10 minuter innan efterrättdags så den hinner bli hanterbar. Skär kakan i rutor eller tårtbitar och lägg upp, toppa med en kula glass, strö över bitar av maräng och hyvla över lite choklad. Servera, emottag jublet, buga och njut.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
5 dagar sedan
5 kommentarer:
Åhhhhhhh choklad!!!
Och när man får gäster och glömt laga nåt smarrigt gör man kladdkaka i mikron, superlätt & snabbt medans kaffet kokar.
175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
Grädda i mikrosäker form (diam. 30) i 8 minuter på full effekt (750 W) och pudra pudersocker över. Låt svalna och servera med vaniljglass eller grädde.
Tack för superbra tips - ska testa vid nästa kristillfälle och återkomma med rapport!
Å detta såg riktigt smaskigt ut. Snygg och bra blogg har du också=) Den får hamna i favoriter!
Anna - tackar ödmjukast, det var mycket fint beröm från en äkta kock!
Skicka en kommentar