Jag kommer att stå och vräka i mig en massa smör och grädde på min matlagningskurs ikväll men du själv är kanske sugen på något riktigt nyttigt och fräscht? Jag hittade det här receptet som jag gjorde i Leva i januari 2010, under rubriken "Mitt nya smakrika liv". Nyårslöften som skulle infrias, och allt sånt... Jag kommer ihåg att jag tyckte salladen blev hur god som helst, och jag påmindes nu om att jag har en sån där ångkokningsgrej i bambu som ju måste fram igen. Men skulle jag ångkoka torsk? Det är frågan. Förmodligen alldeles FÖR nyttigt och fräscht för min personliga smak.
Ångkokt torsk med sesam-
och limedressad råkostsallad och het paprikaröra
Att ångkoka fisk är ett fettsnålt tillagningssätt som
dessutom bevarar alla nyttigheterna och ger ett saftigt resultat. Den tjusigt
färgstarka råkostsalladen har en asiatisk touch och funkar till det mesta –
prova, den är lätt beroendeframkallande!
4 portioner
4 portionsbitar torsk
300 g rödkål
2 stora morötter
1 gurka
Sesam- och
limedressing
2 limefrukter
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 röd pepparfrukt
1 tsk socker
½ dl sesamfrön
½ kruka basilika, gärna thaibasilika
Het paprikaröra
2 röda paprikor, gärna snackspaprikor
1 tsk sambal oelek
½ lime, saften
Salt
Rosta paprikorna i övre delen av ugnen i tills skinnet blir
lite svart, ca 10 minuter. Vänd en gång efter halva tiden. Lägg paprikorna att
svalna i en bunke med plastfilm över. Halvera, kärna ur och skala dem. Mixa
köttet med sambal, smaka av med pressad lime och lite salt.
4 kommentarer:
Ser verklign jättegott ut! Ska gå på på någon annans matlagningskurs eller håller du en egen?
Haha, nog bättre att satsa på ett proffs tror jag... Om du nu behöver ett!
Ser verkligen jättesnyggt och gott ut!!
Sofie - tack snälla!
Skicka en kommentar