tisdag 6 november 2012

Frysta finkärnor

Men allvarligt, hur bra är det här då?! Jag har inte testat ännu, men jag upptäckte dem just i frysdisken (säkert sent ute, men ändå) för 20 spänn och kommer bli så jäkla glad om de är okej. Numera är ju granatäpplen inte lika dyra att köpa i butik men kvaliteten är helt klart varierande och jag tycker att de är svåra att bedöma på utsidan. Så om de går att strössla direkt från ett paket och håller en schysst standard - då har jag en ny snabbfavorit i frysen lika uppskattad som färdigskalade edamame och finhackad chili.

Det var bara det. 

5 kommentarer:

Sara sa...

Ok, och vad gör du sen med granatäpplekärnorna? Jag vill så gärna men förstår inte hur jag använder dem... : (

Pytte/Eleonora sa...

Hej Sara! Åh, du har trevliga saker att se fram emot! Strö dem över en kall eller varm sallad, ha dem i salsa, toppa en god dipp med dem... De är ganska knapriga och syrliga så de passar extra bra med krämiga och milda saker tycker jag. T ex sallader med avokado, eller över en toast med med smält getost... I kokboken har jag ett recept med lantchips och fetaostkräm som man kör i ugnen, och sedan strör man kärnor ovanpå innan servering. En riktig hit!

mumsfillibaba sa...

Jag har testat dem och tyckte att de var bleka och vattniga. Gillade dem sådär. Inte sådär snygga som färska om man ska dekorera med dem. Tyvärr.

Pytte/Eleonora sa...

Sofie - attans då! Jag har fått höra negativa saker av flera som testat nu. Tråkigt. Det kunde ju ha blivit så bra!

Catta sa...

Håller med. De var en riktig besvikelse! Annars hade jag kunnat betala det dubbla för att slippa pilla själv..!