onsdag 2 mars 2011

Sallad med rödbetor och mozzarella

Ganska snyggt, om jag får säga det själv. Och det får jag ju. Det här, gott folk, är ett litet exempel på hur man gör något i grunden ganska tråkigt till något ganska så piffigt genom att orka bry sig om hur man presenterar det. 4 ingredienser (okej, lite olja och sånt också), snabbt, billigt, enkelt, nyttigt och framför allt gott. Njut en halv till förrätt eller en hel till lunch.























Man tager en simpel rödbeta. Man skalar den och skivar den tunt; ha en plastpåse på lilla handen om du inte föredrar den i en rödlätt ton. Man kokar upp en liten kastrull med vatten och slänger skivorna däri bara den kortaste minut, så att de mjuknar men inte slaknar fullständigt. Om du fattar. Sedan grabbar man tag i en hög med rucola och placerar den inte särskilt konstfullt på tallriken. Man river en boll med mozzarella och placerar den piffigt runt om det hela (se den konstnärliga bilden för vägledning). Sedan duttar man ut en halv avokado i klyftor och ett par mycket tunt skivade rödlöksringar (om man ligger åt det hållet). Rödbetshög slarvigt men genomtänkt placerad i mitten, som en färgglad krona på verket. Och så god olivolja, vällagrad balsamvinäger, flingsalt och kvarnpeppar över alltsammans.
Vem blir inte glad över att bli bjuden på det här?

3 kommentarer:

Lillan sa...

Men - vilken vacker bild!

Trots att jag bara äter kolhydrater och fett numera (min nya diet, funkar sådär) blir jag vansinnigt sugen!! Men lite mer rödlök hade jag tagit. Såklart.

mumsfillibaba sa...

Snyggt och gott!!

jenny sa...

Ser jätte gott ut! Ja, det är snyggt med. =)