onsdag 17 november 2010

Fusk på burk som kallas Tikka

Hellre än att inte skriva något alls får jag väl berätta om min väldigt banala lunch. Den bestod i stort sett av vad jag brukar äta till lunch, vilket är lax, kött, kyckling eller halloumi samt föga varierade grönsaker. Den här gången var jag dock crazy nog att hälla en burk färdig Tikka Masala-sås över alltihop (jag vet inte vad som tåg åt mig, faktiskt). Det smakade mest texmex vilket var en stor besvikelse för mig (läs om mina känslor för smakkonceptet här) men det var ändå lite, lite roligare än min lunch brukar vara. Och när jag hade skvätt färsk lime och strött hackad koriander över det hela var det inte så tokigt faktiskt.

För er som blev sugna (eftersom jag sålde in rätten så väldigt bra) består tallriken av tärnad halloumi, gul lök i stora bitar, grovt skuren röd paprika och bitar av zucchini, allt fräst i lite olivolja. Sedan hällde jag på en halv burk sås och lite vatten, lätt puttra någon minut, och så avslutade jag med tidigare nämnda lime och koriander. Helt okej.

9 kommentarer:

tina sa...

(Vill du veta vad jag åt till lunch idag? Fast du får lova att inte berätta för någon annan. Jag hällde upp rester av gårdagens bulgur i en tallrik, tittade i kylskåpet (vi har inte handlat på två veckor =tomt), toppade med lite ketchup. Tyckte det såg förfärligt ut, la till lite ättiksgurka, det såg ännu väre ut. Hittade en gammal (!) bit fetaost. Slutligen fick jag syn på en sillburk. En tallrik kaos, som smakade...kaos.)

Din lunch låter som en dröm!

Pytte/Eleonora sa...

Men tina då. Lilla vän. Det låter fullständigt... vidrigt, faktiskt. Jag lovar att jag inte ska berätta för någon.

Katja sa...

WHAAAAT!!?? Åt Picki-Picki-Tina rester?!! Med KETCHUP? Och sill?? Det där var tom grisigare mat än vad jag brukar göra (syftar inte på mina kaffekokarlagade delikatesser förstås).

Haha, blev med mållös, nästan iaf. Just suttit och kollat på dagens monster han ritat (som inte är upplagda än) och kommit fram till att min kille är sjuk i huvudet.

Älskar't!

Pytte/Eleonora sa...

Jag älskar att de senaste årens bästa och mesta matbloggare har obehagliga saker för sig i ickehemlighet. Trevligt att vi kan träffas här flickor, ni är helt i min smak.

Lillan sa...

Första gången på Pyttes som kommentarerna slår inlägget. haha! Underbart, nu kan jag äta min köttsoppa på burk med supergott samvete.

tina sa...

Haha, på Pyttes kryper sanningarna fram. Det måste helt enkelt bero på den hemtrevliga stämningen här!

<3

Katja sa...

hur är läget här i tråden idag då?

jag åt gårdagens pizza till frukost (var inte så hungrig igår visst) och ska äta resten till lunch. vad ska ni äta? inte sill va?

tina sa...

En skiva surdegsbröd (Saltåkvarns finfina) och mangoyoghurt till frukost. Två skivor surdegsbröd (Saltåkvarns finfina) och mangoyoghurt till lunch. Möjligen fantasilöst, men helt klart tusen resor godare än sillunchen igår!
:-)

mumsfillibaba sa...

Men ibland kan det vara sådär gott o ha en färdig mix i bakfickan. Ibland tycker jag att man fastnar i sitt eget kryddträsk och behöver en överraskning! Kan hålla med att de smakar lite sisådär men gillar att de finns!!