Ska man laga mat tillsammans blir det så väldigt mycket roligare om det finns något att tugga på under tiden. Det håller blodsockret på en trevlig nivå och hejdar sådana som jag från att förvandlas till gormande monster medan steken torkar ut och såsen bränns vid.
För den som tycker chips är för onyttigt och morotsstavar för tråkigt är det här ett uppskattat och enkelt alternativ. Ju finare ingredienser du använder på det här simpla lilla fatet, desto bättre resultat.
Nallvänlig buffelmozzarella
1 boll fin, rumstempererad buffelmozzarella (mycket krämigare, smakrikare och godare än den vanliga komozzarellan)
1 näve rostade pinjenötter
1 gäng späda basilikablad
1 skvätt god olivolja
1 skvätt god balsamvinäger
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Riv mozzarellan i bitar och lägg ut dem på en tallrik. Droppa över olja och vinäger, salta och peppra. Strö över basilika och pinjenötter och hugg in med varsin liten gaffel eller tandpetare.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
2 kommentarer:
Bra tips! Detta måste jag testa.
Håller med om att buffeln utklassar kossan anyday! :)
Skicka en kommentar