onsdag 4 december 2013

Mousserande och champagne - godast just nu

Efter en lång, lyxig helg då det slank ner ett och ett annat glas bubbel börjar jag så smått hitta ut ur dimman och tillbaka i den verkliga världen, där det mest av allt slinker ner pulverkaffe med mjölk. Jag drömmer mig tillbaka och inser att jag faktiskt smakat på de flera av mina favoriter under lördagen och söndagen (vi behöver väl inte gå in på när, var och hur) och bland dem har det tillkommit en budgetvariant: Campo Viejo, Cava Brut Reserva (nr 7782), 69 kr. Den beskrevs i SvD av Mikael Mölstad som "Lysande! Mousserande cava från den kända Rioja-producenten med doft av gröna äpplen och citrusskal med rik syra i avslutningen" (bättre att höra det från ett proffs, tänker jag). Den här flarran kommer definitivt hamna i isbadet även nästa gång vi bjuder in ett lite större gäng på spontankalas.

Vill man dricka bubbel en helt vanlig tisdag (och det vill man ju) men är för snål för champagne är det fortfarande Pongrácz Brut (nr 7628) för 109 kr som gäller för min del. Jag har inte hittat något i motsvarande prisklass som är lika bra i min mun, men kom gärna med tips!

Och Bollinger-fan som jag är har det ändå dykt upp en bubblare (Ha. Ahaha. Ha.) på favoritfin-
champagnelistan, nämligen HATT et SÖNER (t ex Grande Cuvée Premier Cru Blanc de Blancs Brut, nr 7696, 349 kr). Jag är väldigt förtjust i samtliga av husets champagnesorter även om jag kan leva utan rosén, men så har jag heller aldrig riktigt fattat rosa champagne. Okej, det är en fin färg, men det är det på hallonsaft också. Njut en Brut istället. En riktigt kall; det är inte "rätt" men det är godast. Att dessutom dricka den i ett bubbelbad är ungefär så lyxigt det blir och oj, vad jag längtar tillbaka till söndag eftermiddag nu.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag älskar Segura Viudas Brut Rosé. Art.nr 7779 på Systembolaget till det rimliga priset 77 kronor. Har dessutom besökt vingården och ätit en episk lunch med Katalanska specialiteter parat med tre olika cava från deras produktion.
Geisweiler Monopole är en annan budgetfavorit. Art.nr 7685, 65 kronor.
Om vi talar "riktig" champagne har jag smakat flera sorter av Pannier, och de har fallit mig i smaken. Jag vill inte har för surt eller torrt.

Pytte/Eleonora sa...

Annelie - tack så mycket för tips!

Fröken Dill sa...

Efter att ha läst det här måste man ju shoppa upp sig på lite bubbel!
Tänker Dillen och ser fram emot den stundande fredagskvällen