Mobilbild nu igen. Sorry. |
Anywhoo, dagens lunch är väldigt typisk, en perfekt superenkel kombo av syrligt och hett, och jag hade kunnat äta hur mycket som helst. Såsen svänger du ihop medan pastan kokar och det hela är klart på tio röda. Alla fusk-ingredienserna bör finnas i var latmans hem från början.
Pyttes alltid-i-kylen-pasta, för 1 person
Man kokar alltså upp vatten till sin pasta. När man lagt i pastan tar man en kastrull eller liten panna och slänger i en halv ask körsbärstomater som man skurit i kvartar (den som vill har lite olivolja i pannan, men jag kör utan). På med lite hackad vitlök (fryst direkt ur asken, givetvis) och en generös mängd syltlökar, fräs samman en liten stund och häll sedan på ett par små slevar vatten från pastakoket (stärkelserikt, vilket gör att såsen tjocknar en aning utan att man behöver reda) och en halv tesked sambal oelek. Släng i en näve strimlad basilika också, och ett par matskedar philadelphia light. Rör ihop, smaka av med salt och svartpeppar och blanda med nykokt pasta. Lite mer färsk basilika och peppar på toppen. Sådärja!
1 kommentar:
Låter gott, ska testa detta recept.
Skicka en kommentar