måndag 5 december 2011

Min nya bästis-kombo

Min nya grej är kapris-vitlök-sardeller. En kombination jag inte skulle ha tagit i med tång när jag var yngre (jag tyckte sardeller luktade gammal fis och kapris ska vi inte ens prata om) men mitt vuxenjag fullkomligt älskar den. Ibland med lite chili, ofta med en skvätt citron, alltid med olivolja. Fräs finhackad vitlök (och eventuell chili) på mjuk värme i generöst med olja. På med hackade sardeller, typ tre-fyra stycken på en stor vitlöksklyfta. Fräs tills sardellerna smält och det doftar lövely. Ös på med kapris och nymalen svartpeppar, och så kanske lite färska kryddor, beroende på vad du ska ha det hela till. Med färsk dill blir det en fantastisk kompis till fisk, till exempel. Stek en citronhalva och servera till. Men att hacka i lite tomater, lök och basilika och blanda med nykokt pasta, som här, är bara fullständigt ljuvligt. Fast jag rekommenderar en god vit pasta och inte en fullkornssort, som jag använde. Den tar över för mycket. Prova, ni kommer gilla!

9 kommentarer:

Lotta - Två små kök sa...

Det var ett tag se'n men här kommer du med något som verkar fantastiskt gott!

Tyvärr har jag en man som är kvar i barnstadiet och inte gillar varken sardeller, kapris eller vitlök (!). Men det här ska jag svänga ihop till mig själv. Får bara inte missas. Din beskrivning får det att vattnas i munnen!

Fröken Dill sa...

Låter toppen och dessutom bra att laga lite snabbt och enkelt när julstöket krockar med allt som ska vara klart på jobbet innan helgerna.

Matarkivet sa...

Jag har också först nu börjat uppskatta kapris, men bara den lilla sorten än så länge... :)

Christer sa...

Ser så att säga vansinnigt gott ut :) när det gäller mat har jag mognat något.

Sanna sa...

Tror nog det får bli en variant på detta i helgen :-) kanske till vildsvinköttet som ska tillagas.... :-)

Kanel och vanilj sa...

En fantastisk kombination!

Anonym sa...

Testade ditt recept och det var riktigt gott! Fast jag kunde inte låta bli att riva parmesanost ovanpå..;
Anna-Karin i Halmstad

Kinna Jonsson sa...

Fick just svår lust på sardeller. Tack för inspirationen!

Sofie Broström sa...

Bra tips! Här hittar du några portugisiska om du vill prova :)

Ha det fint!
Sofie