onsdag 4 november 2009

Framför teven - tortilla med köttfärs och ädelost

Jag må ha ondgjort mig över texmex och tacomyskvällar, men det betyder inte att jag inte uppskattar tanken på goda saker inrullade i andra goda saker. Mjuka tortillabröd går att använda till mycket (spana in de här tortillachipsen med vitlöksost eller ännu hellre den här frasiga tortillan med getostcréme, rödlöksmarmelad, edamame och basilika) och det här liknar ju nästan en texmexorgie, eller hur?

Tisdagar tittar vi på allt femman visar mellan sju och elva på kvällen och igår tryckte vi i oss den här tortillabuffén mellan blöjbyten och mjölksprut.
Hoppa inte över ädelosten, det är den som gör grejen.

Tortilla med köttfärs, ädelost och gröna grönsaker

4 personer

8 mjuka tortillabröd

Köttfärs:
400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade och skivade
6-8 champinjoner, i bitar
Lite smör eller olja att steka i
1 skvätt worcestershiresås
1 skvätt soja
1 lite större skvätt sweet chilisås

Gröna grönsaker:
1 mindre zucchini
1 grön paprika
Olivolja

Tillbehör:
Ädelost
Isbergssallad (eller annan krispig sort)
Creme fraiche

Låt champinjonerna svettas lite i en panna på medelvärme. Klicka i lite smör och ös ner lök och vitlök, fräs en kort stund. I med köttfärsen oc höj värmen. Fräs ett par minuter tills det mesta av vätskan brynts bort. Smaksätt med worcestershiresås, soja, sweet chili, salt och peppar. Håll varmt. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Strimla paprikan. Hetta upp en generös skvätt olivolja i en panna och fräs grönsakerna hastigt så att de får lite färg men inte hinner bli sladdriga. Smaksätt med lite salt och peppar. Värm bröden ett par minuter i ugnen och servera dem med köttfärsen, grönsakerna, smulad ädelost, creme fraiche och sköljd isbergsallad. Bärs till såklart.

4 kommentarer:

Magnus sa...

Får ta och hälsa på i Costa Rica för att få inspiration till än fler Taco-poster. Det är inte så gott om fredagsmys här däremot, verkar inte som om det är uppfunnet här än.

Husmodern sa...

Najs! Det här med vitlösksost till nachos gillar jag. Skrev tidigare om en variant som jag fick på El Diablo:
http://husmoderns.blogspot.com/2008/11/barbesk-el-diablo.html

tina sa...

Hoppas du och famijen har det bra. Saknar dig här. Kram

Pytte/Eleonora sa...

Magnus - där antar jag att det finns RIKTIGA grejer och inget läskigt pulver- och burksalsagegg. Skulle jag med glädje prova.

Husmodern - mums!

tina - tack snälla; vi har det fint även om vi alla tre är sjuka just nu. Men jag hoppas bli aktiv här ännu en gång, jag tror jag börjar komma tillbaka lite nu äntligen. Jättestort GRATTIS till vinsten förresten, du förtjänade det verkligen!