Stoppa glöggkoken - det har smugit sig in ett fel i receptet på Pyttes superenkla tequilaspetsade partyglögg! Vad heter nätets motsvarighet till tryckfels-Nisse? Pytte? Jaha. Anywhoo, jag hade glömt att skriva in det väsentliga sockret i receptet. Förhoppningsvis har ingen stått där med osockrad tequilaglögg och lett ansträngt mot artiga och äcklade gäster på grund av mitt klantiga misstag. Så här ska det vara i alla fall:
ca 20 glöggkoppar
2 flaskor vitt vin, jag använde en chardonnay
2 dl socker
2 påsar Santa Maria glöggkryddor
1 burk (33 cl) äppelcider
1,5 dl fin tequila (jag använde Tequila XQ Reposado)
Ös ner allt i en kastrull och värm upp tills det ryker lite, ca 80 grader. Stäng av värmen och låt dra i ca 1 timme. Sila bort kryddorna, värm upp och servera!
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar