Måndag! Igen! Vi avskyr måndagar, som bekant, men idag testar vi ett nytt grepp - måndagstävling. Piffar inte det upp en tråkig dag, så säg!
Jag gillar att säga "vi" om mig själv. Det får mig att känna mig lite viktigare.
Alltså: tävling! Jag har funderat på vad ni skulle kunna gilla, och bestämt mig för att gå ut mjukt, sött och lite hälsosamt med en kokbok; Schücks sunda söta (Fitnessförlaget). Mycket smask däri, utan alltför blodigt med kalorier. Låter inte det som något du skulle vilja ha i brevlådan? Om jag får riktigt många, bra svar på tävlingsfrågan kommer tävlingarna att bli fler och mer lukrativa för vinnaren, så nu vill jag se er göra riktigt bra ifrån er. Jag kommer själv att vara enväldig domare; mutningar och fjäsk kan absolut ge resultat men försök att anstränga er lite med frågan först i alla fall. Tävlingen avslutas söndag 2 november och vinnaren utnämns här på Pyttes måndagen 3 november (så blir den måndagen liiite roligare för någon, åtminstone).
Tävlingsfråga:
Om du var en maträtt, vilken skulle du vara och varför?
Själv skulle jag nog vara en enkel jordgubbe. Vackert röd på sommaren och allra bäst i kombination med champagne. Du då? Ditt svar kommer att bedömas helt godtyckligt efter dagsform och humör - kanske vinner du för att ditt svar är roligast, pinsammast, mest självutlämnande, torrast, tråkigast, mest freudianskt, fånigast, intelligentast, eller helt enkelt mest hungerframkallande. Man vet aldrig.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
1 dag sedan
20 kommentarer:
Om jag var en maträtt:
...skulle jag vara en Taco-gratäng
Min vän Danjel lagar den godaste Tac-gratängen och ju mer jag tänker på det inser jag att den liskom ÄR...
...JAG. Varför?
1. Den är krispig men samtidigt mjuk
2. Den luktar lite, lite svett men smakar ljuvligt (ehh)
3. Den är på ett sätt lite, lite för mycket - men du kan likförbannat inte få nog av den
4. Den är onyttig med inslag av nyttigheter
5. Den räcker för många
6. Den är husman, men ändå med en tvist
7. Min man ÄLSKAR den
8. Den är rolig att dela (haha)
En prickig korv.
För att jag är fräknig, avlång och speciellt god till en kall öl.
hahaha!!
en...
...du kan ju inte vara med i en tävling som anonym??
Domaren kommer att ge ovanstående tävlingsdeltagare det tillfälliga namnet "Prickig korv". Det duger precis lika bra som "Lillan"!
Jag skulle nog vara en Magnum Strawberry White - vit, ståtlig, fruktig, onyttig. Synd att den inte finns längre.
Idag är jag irriterande och jobbig. Jag kräver mycket utrymme och vissa flyr då jag kommer i närheten. "Hon borde vara inlagd" är det många som säger idag.
Vissa älskar mig men andra hatar mig för att jag är den jag är - det gör mig väldigt sur!
Vad är jag?
En surströmming
Glassmannen - "Vit, ståtlig, fruktig, onyttig"..?
Jag undrar om inte glassen funnits kvar med en sån payoff. :)
Jag skulle vara en hel del;
ett glas champagne (för att jag är så bubblig & glad)
en bit ankleverterrin med fikonmarmelad & flingsalt på en smörig rostad smörgås (för att jag smörar lite för att få vinna)
en grillad kyckling med rotgrönsaker, och på detta en strösselblandning av rödlök, rosemarine & fetaost - och så massa rödvin.. (för att jag är en blandning av lite allt, god, ond,sund, onyttig osv..)
och för att avsluta så är jag nog..hmm.. gräddglass toppad med stekt ananas i muscovadosocker & ett glas Tokaji ( för att man.. eh .. inte kan få för mycket utav det goda och jag börjar bli j*kligt hungrig)
Inte så mycket till maträtt kanske, men jag vore definitivt ett kokt ägg.
På avstånd uppfattas jag ganska ofta som lite hård, men egentligen är jag ganska skör.
Avskalad är jag ganska blek och lite menlös (men fast i hullet faktiskt), eller "stilren" om man vill.
Når man mitt innersta ser man att jag är alldeles varm, krämig och full av goda nyttigheter. Jag passar till det mesta, om man tycker om mig.
Alla människor borde ställa sig den frågan någon gång i livet:)
Om du äter mig, vad äter du då? Du kanske aldrig kommer igenom det hårda skalet så att du kan få i dig innehållet. Det är nämligen fler än ett skikt att ta sig igenom och man vet från början inte alltid vad man ska hitta. Innehållet är fett men en del fett är nyttigt och balanserar det onyttiga. Svar: En kokosnöt.
En grillad oxfilé.
En härligt saftig köttbit. En sådan där som riktigt smälter i munnen du vet. Med en klick vitlökssmör och ett glas rött till. Eller varför inte två. Som man unnar sig ibland. Lite lyx - men egentligen bara en köttbit. Grillad, på sommaren, och lite sådär halvblödig.
Jag tror för övrigt att jag skulle passa utmärkt ihop med någon av desserterna i den där kokboken...
Åh, nu blev jag hungrig!
okej, jag blir nog en korv med bröd. Jag tänker såhär; jag är korven och brödet är samma gamla klänning jag alltid har på festerna. Ibland har jag ett nytt halsband på mig, det är räksalladen.. men det är bara en eventuell och lyxig accessoar till den eviga ketchupen och senapen, som är parfymen och hårsprayen.
Häromsistens sa någon att korv med bröd är den perfekta vickningsmaten, det är inget man bjuder på som varmrätt på en fin middag, men framåt småtimmarna är den rätt god ändå. Och pålitlig.
Och barn gillar den.
Jag är korv med bröd av alla dessa skäl.
Vinner inte jag så röstar jag på Lena - det kokta ägget.
Tack för mig.
Jag skulle varta flygande jacob känner mig just nu lite pippi fick min biljetter till zanzibar!
De är så himmla gott flygande jacob
Jag skulle vara en varm, färgglad sallad.
Den innehåller allt möjligt, både goda och mindre goda saker.
Den passar året om, men är kanske godast när det är lite kyligt ute och man behöver lite extra kraft.
Den älskar senhösten och våren, då är råvarorna som godast.
Den kräver lite jobb och bearbetning, men får du väl ordning på den så blir den oförglömlig. Å andra sidan lär du aldrig göra exakt samma sallad två gånger.
Innehållet varierar, beroende på vilket humör man är på. I regel måste man äta en hel del för att stå sig länge, men ibland kan det räcka med en munfull för att få nog.
Det finns inga om, jag är. Men en dag skulle jag vilja vara något annat. Kanske en härlig chokladbit. Bara sitta där. Och vara helt underbar.
En blekingsk kroppkaka
Rund och fylld med fett fläsk!
Kram Pytte! Underbar matblogg! Jag gillar den skarpt.
Skrev just ett inlägg som jag lyckades ta bort igen. Inget är omöjligt om man är lite händig....
Får se om det går bättre nu.
En korvbricka från Statoil - that's me. Inte så exklusiv, men går ändå hem hos de flesta. Är lite småfet och rätt dyr i drift. Förr eller senare lyckas jag charma till mig de flesta...
Jag är givetvis en potatis. Jag är full av variation, vissa dagar är jag helt stekt, vissa gånger när jag och sambon utövar "kvällsaktiviteter" är jag totalt mosad (dont tell her), min humor sägs vara rätt rå (see...?).
Trots detta är jag en sådan som går hem hos de flesta, dessutom bor jag i hus, så det måste ju göra mig till just en "husman"?
Mvh. Micke
Skicka en kommentar