fredag 17 juni 2011

På matfronten intet nytt

Hej kompisar. Det är tuffa tider som råder. Igår firade jag och Christian fyra år som gifta, och gissa vad vi åt? Pizza. Framför en film.

Så ni fattar ju nivån på matlivet just nu. Det blir take out kanske fyra gånger i veckan, och övriga måltider domineras av makaroner och mackor. De mest inbjudna gästerna heter Mamma Scan och Familjen Dafgård, typ. Okej, jag överdriver en smula, men inte tillräckligt mycket för att kunna blogga med äran i behåll.

Anledningarna till att knivarna rostar i stället är dock fantastiskt roliga (om man är objektiv och har lite distans, vilket jag inte kan påstå att jag alltid lyckas med): jag är gravid och har bara en dryg månad kvar innan familjens nyaste matvrak anländer, och innan dess måste jag hinna färdigt med min kokbok som jag har den stora äran att få ge ut på Ica Bokförlag nästa höst. Visst är det fullständigt makalöst roligt? Så vi har lagat mat och fotat och kämpat och slitit som djur, och nu skriver jag och kämpar fortfarande. Och försöker hinna vila samtidigt, och ta hand om vår dotter, och förbereda vårt hem på en extra familjemedlem. Det är tungt! Och jag är enorm. Bilden är från i påskas (Christian är fotograf) och jag ser härligt smårund och avslappnad och glamorös ut, men det var för två månader sedan. Nu är det ett under att jag kan stå utan att tippa över.

Men jag ska inte överge bloggen riktigt än, jag lovar. Ni kanske får stå ut med att det inte blir en massa recept framöver utan kanske bara lite mer jag och magen, men jag kompenserar med en bok nästa år i alla fall.

Håll tummarna för mig!

8 kommentarer:

martina sa...

Väldigt fin bild och jag vill bara önska dig lycka till med magen, familjen och boken :)

Pytte/Eleonora sa...

Tack snälla martina!

Annika sa...

Kämpa på! Du är fantastiskt duktig. Ser fram emot att få spana på boken!

Matarkivet sa...

Grattis till boken och lycka till med det andra också! :)

tina sa...

Hurra för boken, hurra, hurra, hurra!
:-D (och för att bebin snart är här, såklart)

Pytte/Eleonora sa...

Tack snälla fina ni, det värmer att ni hittar tillbaka hit trots att jag försvinner ibland... Hoppas visa upp ett fint resultat av frånfället nu i augusti (en bebis) och ännu ett nästa höst (en liten bok). Kram!

Mimmi sa...

Heja Pytte! Och va kul det ska bli med en kokbok! Nu ska jag göra en av dina sillar, pepparrot och äpple, favorit sedan i påskas!

Pytte/Eleonora sa...

Mimmi - vad roligt att du hittat en favorit! Den är ett klart midsommartips... Återfinns här, för er som vill se: http://pyttes.blogspot.com/2011/04/matjestarta-sillar-och-nagon-annans.html
Kram!