onsdag 31 mars 2010

Grillat pitabröd med auberginedipp

Åhå, en så trevlig idé! Inte sant? Det exakta receptet på den här mycket, mycket goda auberginedippen kommer i Leva nr 6, men jag kan avslöja att det är mycket enkelt och går ut på att grilla aubergineskivor och mixa med vitlök och citron. Lysande. Jag åt det häromdagen med grillade pitabrödhalvor (har äntligen fått en ny grillpanna; knappast lika bra som utomhusvarianten jag önskar mig till sommaren men det duger att göra tjusiga, fettsnåla ränder med...) och Supersnabb tomatsoppa. Gott, nyttigt, mättande. Och smakrikt. Fullt med grönsaker. Ja, ni fattar ju. Det är en sån där måltid man är lite stolt att man ätit efter att man ätit den.

5 kommentarer:

lillan sa...

Lite förvånad, om jag ska vara ärlig, att du gör ett recept på tomatsoppa. Trodde varken att soppa eller tomat var riktigt din grej. Å andra sidan - om du då säger att den är supergod måste den vara fullkomligt lysande. Och JAG, jag älskar ju både soppa och tomat.

Ja. Så det här kör vi på! Tack!

Pytte/Eleonora sa...

Asså, det här med att jag inte gillar tomat är bara något du har fått för dig. Kall och rå tycker jag inte att den är det ballaste mina smaklökar träffat på, och jag tycker inte att en tomatsås är det absolut roligaste man kan para ihop en pasta med, men det är helt OKEJ liksom. Och tomatsoppa är jättegott. Särskilt om det går snabbt. Så kör på det! Bjuda mig på imorgon kanske?

lillan sa...

haha - ska jag bjuda dig på ditt eget recept? Tja, det är väl iofs inte första gången. Okej, varför inte!

Fröken Dill sa...

Snygga grillränder är absolut inte att förakta!
Hälsar fröken Dill

Unknown sa...

Nu vet jag vad jag ska göra med min aubergine jag köpte häromdagen:)