måndag 18 maj 2009

Läsarfråga: Vilken kocktyp är du?

Vem är du i köket? Jag har lämnat våra käcka svenska tv-kockar utanför, men om du har en egen motivering till varför just du är t ex Tina, Leila eller Niklas är jag idel öra. Här är tre engelska superkändisar att jämföra sig med:

Gordon Ramsay. Du är kunnig perfektionist, extremt spattig och har alltid nära till svordomarna. Du understryker gärna dina åsikter med att kasta lämpliga föremål i soptunnan.

Jamie Oliver. Du gör enkelt, hederligt käk, är familjekär och benägen att ge all din egen mat betyget "fantastic". Livet för dig är irriterande easypeasy.

Nigella Lawson. Decilitermåttet är din fiende och att laga mat med fingrarna det läckraste du vet. Du står alltid böjd över spisen i jeansjacka och utslaget hår, och har en fäbless för att äta rester i sängen (av någon anledning började jag dra vissa paralleller med Per Morberg nu, men vi behöver ju inte gå in närmare på det).

Själv är jag en blandning av samtliga ovanstående; med min faktiskt ganska remarkabla förmåga att bränna mig kan jag vråla riktigt obscena ord i köket, jag gillar enkel och rejäl matlagning och är inte överförtjust i att använda måttsatsen. Du då?

12 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Jag är nog lite åt Jamiehållet men önskade att jag såg ut som Nigella :)

Lisa sa...

Haha finns nog en liten Gordon i mig vad det gäller kasta föremål omkring mig för att manifestera mina åsikter. Men försöker närma mig nigella för att det verkar så mycket roligare!

Allis sa...

Jag är definitivt Gordon! Om man ta bort "Du är kunnig" såklart...

Patrik sa...

nigella, jag har alltid mitt hår utslaget!

Elin sa...

och min make är lite to much Gordon...

Annika sa...

Jag låtsas att jag är Nigella och Gordons illegitima dotter (jag är lite för gammal, men man kan ju alltid låtsas).

Fröken Dill sa...

Jag är Jamie, tror jag, fast utan familj...
Är svårt avundsjut på hans trädgård och har gett mig DEN på att mitt risiga landställe ska komma upp i Jamie-klass 2020 sådär!
Nigella är uteslutet, har varken den formen, de fuktiga mörka ögonen eller den plutiga munnen...
Hälsar Dill lite svartsjukt (J dyrkar Nigella, morrrr)

Fröken Dill sa...

Förresten: kuriosa.
Min syster är så lik kock-Tina till utseendet att det är rent otäckt. Jag fick en chock när jag såg de första Tina-programmen på TV. Där stod min syrra i rutan och pratade SKÅNSKA. Underligt!!!
Hälsar Dillen
Så om ni träffar en Tina som inte pratar skånska, hälsa min syster att klematisarna var toppen!

Anna-Karin sa...

Jag är nog en blandning mellan Nigella och Jamie: enkel vardagsmat utan måttangivelser.

Pytte/Eleonora sa...

Det skulle vara roligt att sätta Nigellas hår på Gordon. Och låta honom läspa som Jamie.

Husmodern sa...

Kan man inte få önska vem man vill vara istället? Jag vill så otroligt gärna vara Nigella! Men jag tror hon får mycket hårstrån i maten.
Annars tycker jag att både Gordon och Jamie stressar något aldeles otroligt, och av den anledningen säger jag Nigella.

Lisa sa...

Jag kan inte släppa bilden av Nigella och Per Morberg. Tillsammans. I sängen. Lite flottigt och vulgärt mellan lakanen. Matporr liksom... Vad hände här egentligen. Kan inte svara på frågan - alltför distraherad.