Romsill med citron och akvavit
1 burk 5-minuterssill (du kan ta två burkar också, om du vill ha mer sill och mindre kräm. Det blir väldigt mycket kräm i den här)
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk stenbitsrom (eller löjrom för all del)
3 msk finhackad dill (jag använde fryst)
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad röd lök
Rivet skal av 1/2 tvättad citron
1-3 msk akvavit, t ex Skånes (smaka av vad du föredrar, eller uteslut helt)
Svartpeppar
Låt sillen rinna av ordentligt. Blanda resterande ingredienser, smaka av med akvavit och svartpeppar. Blanda med sillen och låt gärna stå svalt någon timme så att smakerna hinner mogna.
3 kommentarer:
Så fina bilder du tar, skön känsla i dom och sillen är säker delikat :)
Vilken trevlig blogg du har. Hittat massa gott jag vill prova.
Hälsningar sandra
http://dagiskocken.blogspot.com/
Tack Christer, tack Sandra!
Skicka en kommentar