Det här var faktiskt en otippat god lunchmacka. Matig och mättande, full av nyttigheter som spenat, fullkorn, ägg, mager skinka och spenat. Alltså finns det utrymme för att flåda till det lite med smält, trådig mozzarella. Det är det värt, vill jag lova.
2 personer
4 rågbrödhalvor - jobba fullkorn!
2 msk philadelphiaost, eller annan färskost
2 ägg
100 g fryst bladspenat
4 skivor rökt skinka
1 tsk dijonsenap
1 mozzarellaboll
Lite purjolök, eller annan lök du gillar
Sätt ugnen på högsta värme och grill, med enbart värme uppifrån. Tina spenaten i micron, krama ur vätskan ordentligt och värm (fräs i panna med lite smör om du orkar, men det är inte nödvändigt). Rosta brödhalvorna. Stek äggen. Bred ost på två av de rostade bröden, fördela spenaten ovanpå. Ett stekt ägg på det, sedan skinka, lite senap, och så mozzarellan i skivor. In under grillgallret i ugnen i ca 3 minuter, eller tills osten smält och fått en gnutta färg. Lite tunt skivad purjo på, ett par peppardrag, och så på med lockbrödhalvan. Ha en servett till hands och avnjut, gärna med iskall mjölk.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
6 kommentarer:
Vad glad jag blev när jag hittade din blogg!!! Nån som mer än mig som gillar syrliga saker & skulle kunna leva på mackor, en latsmart person (fast jag kallar mig effektiv :)) som jag!
Ja bloggar alltför sällan om mat, men ibland när energin räcker till blir det både bröd, vin och mat.
PS. Hittade hit via pickipicki.
Imsavimsa - välkommen hit, vad roligt att vi har så mycket gemensamt - inte minst vår beundran för Pickipicki!
Det ska jag testa till lunch i dag!
Lyxpiraya - hoppas att det blir gott!
asså, du är ju världens bästa mackmakare!
Jag som tyckte att falu rågrut med smör, dijon, skinka o ost var nåt att hänga i julgranen. Tji fick jag...
Xtian - Mackan du beskriver är en av mina favoriter, men ett par gurkskivor på det behövs allt. Eventuellt byter du ut senapen mot en dijonnaise, lägger på ett par skivor avokado, kör en rostbiff istället för skinka... Mmmm. Heja Falu rågrut.
Skicka en kommentar