måndag 29 december 2008

Kroppslig mellandagsförvirring

God jul och God fortsättning! Jag har personligen firat julen med att lägga på mig ytterligare ett par kilon och har just vaknat upp i något slags mellandagslimbo. Alla vet ju att det är helt okej att äta ständigt och obegränsat under dagarna kring jul, det vill säga ungefär från dan-före-dan till och med annandagen och kanske 27:e och 28:e också eftersom det ju ändå är helg. I år, i alla fall. Även på nyårsafton är det fritt fram att äta hela dagen; min trerättersmeny är redan planerad och ska föregås av fyra snittar samt ostron. Så klart. Men hur beter man sig 29:e - 30:e december? Min kropp vill helt enkelt inte återgå till ett normalt och hälsosamt beteende när den vet att festligheterna fortsätter om bara några dagar. Den vill fortsätta äta godis och dricka snaps och minsann, slank det inte ner ett par sillbitar på frukostmackan? Silll. Till frukost. Tur att jag arbetar hemifrån och ingen kan se mig. Ni som jobbar på lokal i mellandagarna, hur gör ni? Blir det hälsosam pytt på julskinka i matlådan...?

måndag 22 december 2008

Oooops...

Stoppa glöggkoken - det har smugit sig in ett fel i receptet på Pyttes superenkla tequilaspetsade partyglögg! Vad heter nätets motsvarighet till tryckfels-Nisse? Pytte? Jaha. Anywhoo, jag hade glömt att skriva in det väsentliga sockret i receptet. Förhoppningsvis har ingen stått där med osockrad tequilaglögg och lett ansträngt mot artiga och äcklade gäster på grund av mitt klantiga misstag. Så här ska det vara i alla fall:

ca 20 glöggkoppar

2 flaskor vitt vin, jag använde en chardonnay
2 dl socker
2 påsar Santa Maria glöggkryddor
1 burk (33 cl) äppelcider
1,5 dl fin tequila (jag använde Tequila XQ Reposado)

Ös ner allt i en kastrull och värm upp tills det ryker lite, ca 80 grader. Stäng av värmen och låt dra i ca 1 timme. Sila bort kryddorna, värm upp och servera!

Gravad lax, Tequilaglögg och Wasabilax på pepparkaka

Nu drar jag på mig julvantarna och hugger i med mina kulinariska bidrag till julafton i Räkan. Jag ska göra ett par sillar, min whiskygravade lax, min tequilaspetsade partyglögg och ett stående inslag på våra jular som jag varmt måste rekommendera:

Wasabilax på pepparkaka

Ett gäng

100-200 g kallrökt skivad lax (beroende på släktens storlek)
Ett par matskedar créme fraiche - den goda, fullfeta sorten
Wasabi (japansk pepparrot)
Pepparkakor

Skär laxen i bitar och blanda dem med créme fraiche. Röran ska ha en ganska fast konsistens så att den inte rinner av pepparkakan. Vill du att den ska vara extra fast kan du vispa créme fraichen innan, men det brukar inte jag bemöda mig med. Smaksätt smeten med wasabi; jag brukar fjäska till mig en liten burk från närmaste sushiställe istället för att köpa den där dyra tuben med flytande sörja som finns i livsmedelsbutikerna. Börja med någon tesked och smaka dig fram. Servera på pepparkakor. Jag tror att det var Blossa-montern på Det Goda Köket-mässan för hundra år sedan som serverade mig dem, och jag har förstås kallt annekterat receptet och gjort det till mitt eget julsignum. En riktig höjdare tillsammans med rumstempererad, kryddig glögg!

söndag 21 december 2008

Vinnarna är utsedda!

Efter att ha läst svar från ett makalöst stort antal deltagare i den stora julmystävlingen har jag efter stor vånda äntligen utsett en 1:a- och 2:a-pristagare.

Ni förstår säker hur svårt det var att välja vem som var mest värd priset - är det den som fått köttfärs på glassen istället för dajmströssel (Nora)? Den som druckit rutten morotsjuice (Lillasystern) eller ätit oätlig svamp (Marika)? Den som tagit chili på gröten istället för kanel (Caroline) eller som halvt tagit livet av sig med Piri Piri för att impa på småbröderna (Maria E)? Borde inte den premieras som ambitiöst och vackert rimmat fram sitt svar (Anna), eller ska den som gjort bort sig på gruppboendet och långkokat höns med plastpåsar med innanmäte kvar i kropparna (Andréa) få priset?

Det var svårt. Till syvende och sist fick känslorna styra.

Linus - grattis till 1:a pris!
Jag må bli anklagad för nepotism då du är min storebror, men ärligt talat, bror eller ej - alla andra bidrag var chanslösa. Du vinner eftersom din matmiss faktiskt - och det här är inget skämt - manade fram en liten tår i mitt öga. Jag har aldrig läst något så sorgligt. Avslutningen fick det att brista:
Min underbara bisque späs ut med en liter vatten innan jag upptäckte det..
Jag grät inombords när jag såg det artiga leendet hos våra nyårskompisar som sörplade i sig den blaskigaste soppan i vår tid.
Lisa - grattis till 2:a pris!
Jag har läst igenom alla svar flera gånger, och även om flera av dem får mig att le och till och med fnissa till lite är det bara ditt som framkallar ett högljutt garv. Själva missen är inte särskilt spektakulär, men hur du beskriver den slutgiltiga förnedringen:
Mannen (som helst sett en maffig köttbit på tallriken) hade bara en kommentar: "Det smakar vägkrog". Och så tog han sig en chipsmacka.
Priset anländer hos er på posten, maila mig era adresser! Och TACK alla som bidragit - fler tävlingar finns att vänta, kom och var med igen!

lördag 20 december 2008

Latmanssnittar med anklevermousse

Åååååh, jag är sugen på lördagsgodis. Önskar jag hade en burk anklevermousse i kylen, då skulle jag göra superenkla små latmanssnittar som alltid gör succé, oavsett tillfälle. Anklevermousse finns nuförtiden att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker; det är en svart liten bytta som kostar ca en 50-lapp och räcker hur långt som helst.

Ca 40 st snittar

1 pkt naturella crostini (Zeta)
1 burk anklevermousse
2 mogna, små päron
Balsamicokräm
Flingsalt

Skrapa av det vita, skyddande fettet från anklevermoussen och skär den sedan i halvcentimetertjocka skivor. Stansa ut små rundlar och lägg dem på crostinin. Det är inte nödvändigt att piffa på det här sättet; du kan förstås bara bre på moussen om du vill vara ännu lite latare. Skär tunna små skivor av päronet och lägg ovanpå moussen. En droppe balsamicokräm och lite flingsalt på det och du har vuxet lördagsgodis som alla gillar.

torsdag 18 december 2008

Alternativ till min älskade halloumi?

Jag älskar verkligen halloumi och börjar känna mig lite tjatig som äter den jämt och ständigt. Men hallå - det är ju ost. Som man kan steka. Och äta utan att behöva lägga en pizza eller varm macka under. Det blir ju inte bättre. Har någon förslag på annan ost som är god att steka och äta som den är? Eller favoritsorter att tipsa om? Bring it! Tills dess fantiserar jag om de här två varianterna som slunkit ner i veckan - Halloumi natural style som förrätt med bara lite lätt dressad rucola, pinjenötter, klippt gräslök och balsamicokräm, samt den lite mer kreativa varianten som skivats och dubbelpanerats (doppa först i mjöl, sedan vispat ägg, sedan ströbröd) och stekts gyllene i lite olja. Ljuvligt frasig utanpå och mjuk och seg inuti. Lite rucola, päronskivor, avokado samt en dressing på lime, koriander och honung till...
Smashing. Just smashing.

onsdag 17 december 2008

Mer fisk 2009!

God fisk är det godaste som finns. En god fisk har dött en gång - vid fångsten - och sedan fått ett nytt, spännande liv med varsam tillagning och läckra tillbehör. Trist fisk däremot har dött två gånger och kan inte återupplivas. Jag har nästan blivit rädd för att äta fisk ute; förvånansvärt många kockar lyckas döda fisken en andra gång när de steker eller kokar den aningen för hårt, så den lilla stackaren blir till en smulig massa i munnen som hjälpligt kan räddas med en god sås men som man egentligen helst velat leva utan.

Även om jag hellre lagar fisken själv än äter den ute är jag feg, och vågar mig sällan på nya, spännande sorter eller hela, vackra fiskar. Det blir mest filéer av odlad lax, i ärlighetens namn. Ändring på det 2009!

Till hjälp ska jag förstås ta WWF:s fiskguide för beståndsmedvetna val. Krav- och MSC-märkt ska också premieras mer. För att våga ta ut svängarna ska jag experimentera mer med filékniven jag fick av svärfar förra julen; grundliga instruktioner på hur man styckar och filéar våra vanligaste fiskar finns på Svensk Fisks hemsida. Har ni några matlöften för 2009?
Bilder: Svensk Fisk

tisdag 16 december 2008

Dinkelpizza med gorgonzola och salami

I snart tio år har jag troget hållit fast vid en och samma topping på min pizza. Jag har ofta ifrågasatt mitt val ("Är jag tråkig nu? Har jag dålig fantasi? Finns det andra magiska kombinationer där ute?") men jag har aldrig gått så långt som till att be om något annat på någon pizzeria. Jag kan bara inte. En av anledningarna till att jag är gift är att min man inte tvekade att testa "min" pizza. Och gillade den, när alla andra bara fnös. Jag har fortfarande aldrig hittat just den här kombinationen på någon pizzameny, hur genialt enkel den än är. Om någon gjort det - berätta genast!

Följande ingredienser ska ingå (förutom den sedvanliga tomatsåsen och osten förstås - och nej, jag håller inte på och kräver mozzarellaost, vanlig fulost duger fint):

Gorgonzola
Salami
Champinjoner
Lök
Vid behov - paprika.
Att lägga till något extra, som chiliolja eller basilika, är alltid tillåtet men inte nödvändigt.

Pyttes pizza på hemmavis

Här är en hemmagjord variant, med en deg gjord på siktat dinkelmjöl. Det känns lite nyttigare och garanterat mycket godare. Ett riktigt, riktigt bra degrecept tycker jag själv; skeptiska vänner som provat har blivit mycket positivt överraskade. Bottnen blir tunn och krispig, utan en marmorskiva eller ett vedträ i sikte.

2 mindre pizzor eller 1 stor

Pizzadeg:

1/2 pkt jäst
2,5 dl ljummet vatten
½ tsk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
6,5 dl dinkelmjöl + lite extra till utbakning

Topping:
1,5 dl färdig eller hemmagjord tomatsås (jag gillar Dolmio Classico utan tillsatser)
200 g riven ost
Valfria favoriter - jag använde skogschampinjoner, krämig ädelost (mitt val: St Agur), fin salami (mitt val: hjortsalami från Koberg Vilt), röd lök i ringar samt rucola.

Börja med pizzadegen: Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt, socker och olivolja, och sedan mjölet. Bearbeta ordentligt tills degen är smidig och känns hanterlig. Lägg tillbaka i bunken, täck med plastfolie och låt vila i 60 minuter. Dela degen i 2 delar om du vill ha portionspizzor. Kavla ut på bakplåtspappersklädd plåt. Bred på tomatsås och strö över den rivna osten. Lägg på lök och champinjoner (eller vad du nu vill ha på pizzan som behöver tillagas en stund). Baka i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut pizzan och ställ in ugnsvärmen så att den bara kommer underifrån, då kommer pizzan få en knaprigare botten. Lägg på ingredienser som bara behöver en kort stund i ugnen, t ex salami, klickar av ädelost, skaldjur eller pinjenötter, och ställ in pizzan i ytterligare 5 minuter. Strö över lite färskt grönt innan servering, t ex rucola eller timjan. Lite flingsalt och nymald peppar är pricken över i. Sanslöst gott, jag lovar.

måndag 15 december 2008

Tävling! Vilken är den största matmiss du upplevt?

Ni trodde att jag gett upp, eller hur? Att jag slöat till mer och mer, för att till slut dra ut sladden och låta bloggen somna in för gott? Icke! Jag har bara rustat inför denna eminenta tävlingsattack. Tack vare Chokolade Compagniet och Göteborgs Kex har jag allt man behöver för vinterns snöomfamnande, själsvärmande, fluffig-soffa-krävande och brasromantiska fikastunder - och allt du behöver göra för att säkra julmyset är att svara på en självuttömmande fråga. Jag gillar självuttömmande frågor.

1:a pris är en lyxig blandning med:
  • Kusmis Christmas Tea med smak av apelsin, mandel, vanilj och kryddor
  • Julkaffe från Estate Coffe
  • Julkula med te från Les Contes de Thé
  • Våra Bästa Pepparkakor i fin presentask
2:a pris är lyxigt det med, om än i mer blygsam skala:
  • Kusmis Prince Wladimir med smak av citrusfrukter, vanilj och kryddor
  • Kung Oscars välkryddade pepparkakor
I vanlig ordning är jag själv enväldig domare i tävlingen, och de som tävlat tidigare vet att jag är relativt inkonsekvent i mina bedömningar. Vad och vem som helst kan vinna, men jag vill ha ditt svar senast söndag 21 december klockan 23.00. Vinnarna utnämns här på Pyttes måndag 22 december och bör maila mig samma dag för att ha sitt pris lagom till jul. Lycka till!

Tävlingsfråga:
Vilken är den största matmissen du varit med om?

Det kan vara ditt eget eller någon annans, det spelar ingen roll. Själv kommer jag aldrig glömma när majonnäsen i min Skagen-baguette av misstag blivit utbytt. Jag kan lova att kombinationen räkor, dill, ägg och vaniljsås inte är någon höjdare. Inte någon höjdare alls.

onsdag 10 december 2008

Pilgrimsmusslor, heta räkor och ädelostbollar

På begäran kommer här ungefärliga recept på några uppskattade munsbitar från glöggtestkvällen i lördags. I förgrunden på bilden skymtas

Krabba-i-curry-snittar med pilgrimsmussla

ca 24 stycken

1 burk salladskrabba
1 msk mango chutney
2-3 msk crème fraiche
1 litet rött äpple, mycket fint tärnat
ca 1 tsk vanlig gul curry
Salt och peppar
12 pilgrimsmusslor (tina om frysta)
1 msk olivolja
24 basilikablad

6-12 skivor gott, vitt bröd - tack Linus återigen för vårt!
Smör att steka i

Låt krabbköttet rinna av och blanda det med mango chutney, crème fraiche och äppelbitar. Dutta på curry lite i taget - smaka av! Det ska smaka lätt av curry, men inte för mycket. Salta och peppra och ställ i kylen. Skär ut rundlar eller kvadrater av brödet och stek det gyllenbrunt och frasigt i smör. Lägg åt sidan. Skär pilgrimsmusslorna i hälften längs med så att de blir lite tunnare. Pensla dem med olja och stek dem hastigt på båda sidor. salta och peppra. Klicka lite krabbsallad på bröden och toppa med en pilgrimsmussla. ett basilikablad på det och du är ready to impress.

Vi skymtar även på bordet ett fat med

Heta räkor på melonkulor

ca 24 st

1/2 mogen melon, gärna cantaloupe
24 st räkor
1 vitlöksklyfta
1/2 liten röd pepparfrukt
2 msk olivolja
1/2 lime
1 litet knippe koriander

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Skala vitlöken och finhacka den tillsammans med pepparfrukten, lägg i en skål tillsammans med olivolja, pressad lime och finhackad koriander. Låt räkorna marinera däri någon halvtimme. Gör kulor eller skär bitar av melonen, lägg på en räka på varje och stick en tandpetare genom härligheten.

Bakom Pyttes tequilaspetsade partyglögg anar vi även ett cocktailglas med

Pepparkaks- och ädelostbollar

Ett gäng

150 god, krämig ädelost, jag föredrar St. Agur
50 g Philadeplhia
10-15 pepparkakor, lite beroende på storlek

Mosa ihop ostarna och ställ dem i kylen en stund medan du gör annat. Lägg pepparkakorna i en plastpåse och banka dem till smulor med en kavel, eller använd en mortel. Gör kulor av osten och rulla dem i pepparkakssmulorna.

måndag 8 december 2008

Hummermacka unswedish style

Jag var snudd på för svensk för att publicera det här inlägget, men jag kan inte låta bli.
Det gäller min hummermacka.
"Dagen efter" är man ofta för fattig (efter en natt på stan), för trött (efter en natt på stan) eller för bakis (efter en natt på stan) för att orka klämma fram något mer än en snabbmakaron med ketchup eller på sin höjd en pizza åt sin fettkrävande mage. Men vad gör jag? Hånskrattar finanskrisen i ansiktet, bröstar upp mig ordentligt, strider morskt iväg till Ica och inhandlar en färsk hummer. Och gör världens godaste bakismacka. Så typiskt mig. Skit i vad det kostar - ibland måste man ju bara ha hummer till frulle. Visst?

Hummermacka unswedish style:

2 personer

1 liten hummer
4 skivor gott vitt bröd (tack Linus för vårt, du är Brödguden)
Smör
4 msk färdig god aioli (jag gillar Alains från Ridderheims, om man inte orkar göra egen)
1 liten avokado
1/2 liten rödlök
1 näve rucola
Salt och peppar

Attackera hummern och frigör allt gott kött. Fördela i mindre bitar. Stek brödskivorna på medelvärme i så mycket smör du har samvete till; "dagen efter" är det förmodligen ganska mycket. De ska bli gyllenbruna och frasiga. Bred en matsked aioli på varje brödskiva, salta och peppra lite. Fördela avokado på två av brödskivorna, ös på med hummerkött, tunt skivad rödlök och rucola. Toppa med resterande brödskivor. Halvera dubbelmackorna och servera med iskall mjölk.

Det stora glöggtestet!

I lördags gick så äntligen det stora glöggtestet av stapeln - tack alla ni som hjälpte till att sörpla glögg och sammanbitet och på blodigt allvar plitade ner omdömen och betyg! Stort extra tack till Kristofer som långt efter att vi andra huggit in på de tjeckiska snapsarna satt kvar vid testbordet och räknade ut medelbetyg. En glögg som inte var med i testet men som av de högst opartiska deltagarna enhälligt utnämndes till vinnare var min egen, så vi inleder resultatet med receptet på den:

Pyttes superenkla tequilaspetsade partyglögg

ca 20 glöggkoppar

2 flaskor vitt vin, jag använde en chardonnay
2 dl socker
2 påsar Santa Maria glöggkryddor
1 burk (33 cl) äppelcider
1,5 dl fin tequila (jag använde Tequila XQ Reposado)

Ös ner allt i en kastrull och värm upp tills det ryker lite, ca 80 grader. Stäng av värmen och låt dra i ca 1 timme. Sila bort kryddorna, värm upp och servera!

Det stora glöggtestet

Deltagare: ca 12 stycken glada glöggentusiaster
  1. Kronovalls Slott, Åkesson medelbetyg: 4,10
    Bland kommentarerna:
    "Bra, inte så söt", "Nästintill perfekt", "Bäst, ingen protest", "Hipp hurrah!"

  2. Dufvenkrooks Original medelbetyg: 3,85
    Bland kommentarerna: "Den rätta blandningen av styrka, smak och tradition", Original man!", "Bra, klassisk, inte så söt", "Så ja... Både perfekt kall och varm - mycket alkohol i smaken, men ändå klockren, mjuk sötma"

  3. Tindra, Spetsad med rom medelbetyg: 3,67
    Bland kommentarerna:
    "Fin, fruktig smak, subtil romspets", Finfin, fyllig, kryddig", "God med is!"

  4. Alkoholfri God Jul Glögg, SOS Barnbyar medelbetyg: 3,07
    Bland kommentarerna: "Smakar lite aspartam, om man säger så", "Fin", "Lite tunn", "Dålig flaska, man spiller!", "Med lite vin så... Perfekt!"

  5. Dufvenkrooks X-mas Delight medelbetyg: 3,05
    Bland kommentarerna: "Mycket choklad, men inte så söt. GI-choklad?", "Gillar fan inte choklad!", "Usch", "Älskart!"

  6. Tindra, Vit choklad och lime (2,2 %) medelbetyg: 2,33
    Bland kommentarerna: "Detta är inte glögg", "Den smakar som den påstår", "Smakar smält Slush Puppy - men det gillar jag", "Konstgjord", "Bra försök men ingen cigarr - på tok för söt"

  7. Tindra Glögg utan socker medelbetyg: 2,29
    Bland kommentarerna: "Inte god, men inte äcklig - inget man bjuder svärmor på", "Var är sockret? Smakar lingonris!", "Intetsägande", "Ja, ganska god"

  8. Dufvenkrooks Amore Vanilj medelbetyg: 2,25
    Bland kommentarerna: "Sliskig, lite artificiell", Smakar utspädd vaniljvodka", Huvva! Hostmedicin!", "Groggsmak", "Rund och fin", "Usch och fy, smakar hembränt med Ica-köpt essens-flaska..."
  9. Tindra Ekologisk glögg medelbetyg: 2,17
    Bland kommentarerna: "Konstig", "Mossa och skog, som vattnet i Joesjö", "Lite besk", "Jord"

  10. Dufvenkrooks Blåbär och lingon (2,25 %) medelbetyg: 2,14
    Bland kommentarerna: "Blaskig, smakar hallonsaft", "Nej - köp BOB-lättdryck istället", "Saft - en varm dag, med is - sommardryck?", "Saft. Synd på fina flaskan"

  11. Dufvenkrooks Amore Hjortron medelbetyg: 2,00
    Bland kommentarerna: "Smakar snarare Cassis, vilket gjorde mig en smula besviken", "Hembränt?", "Plast?", "Vad hade det här med glögg att göra?", "Var är hjortronsmaken?", "Mmm... Inte glögg, men som ett perfekt iste. Skulle inte dricka varm dock."

  12. Tindra, Choklad och pomerans (2,2 %) medelbetyg: 1,89
    Bland kommentarerna: "Blaskig", "Billig chokladsmak", "Sötsliskig, men det gillar jag", "Allt som är sött på en gång utblandat med lite vatten", "Alldeles för mesig smak. Varför?"

  13. Grythyttans Skogsglögg medelbetyg: 1,86
    Bland kommentarerna: "Vuxen", "Blaskig men också spritig", "Glögg eller vin?!", "Surt, surt, surt vin - som glöggvinäger. Kan inte dricka upp", "Non!"
I testet lyste Blossa med sin frånvaro, vilket vi förstås tycker är synd. Vi fick helt enkelt fullt. Vid sidan av avnjöt vi dock Blossa 08 med smak av blåbär och kryddnejlika, på vilken de flesta av oss blev något besvikna. Med den hajp som uppstår kring varje årgångs-Blossa väntar man sig helt enkelt lite mer. Något extra. Något exceptionellt, rentav. Men vi är optimister, och laddar för något i hästväg 09!

fredag 5 december 2008

Välkomnande på Oye

Lite så här i förbifarten vill jag bara rekommendera cafét Oye på Katarina Bangata 21 på Söder i Stockholm. Här är internet gratis, inredningen mysig, personalen trevlig och kaffet ekologiskt. Så här på förmiddagen kostar en god latte 25 spänn (annars 30) och då blev jag minsann erbjuden en biscotti också. Södermalm - Östermalm, 1-0! Gonzales i högtalarna och lugn och ro, perfekt för den som vill jobba utanför hemmet för en gångs skull. Eller smita från kontoret, för den delen.

tisdag 2 december 2008

Pangasius med örtigt vitlökssmör













För bara 13 spänn köpte jag en enorm pangasiusfilé i fiskdisken på Ica häromdagen. Det stod att den var ekologisk också; jag blir inte helt klok på hur okej det är att äta pangasius ur miljösynpunkt, men nu åkte den i alla fall ner i korgen. I sällskap av en wokad pytt på paprika i olika färger, zucchini och ett gäng syltlökar (återupptäck - de är klart användbara!) och ett gott smör utgör den smakrika fisken en alldeles utmärkt lunch. 10-15 minuter är allt du behöver.

Örtigt vitlökssmör med citron
4 personer

50 g smör
2 msk hackade örter, frysta går utmärkt
1 msk rivet citronskal (glöm inte att tvätta citronen!)
1 vitlöksklyfta, riven
Flingsalt
Svartpeppar

Mosa ihop smör, örter, vitlök och citronskal med en gaffel, smaka av med salt och peppar. Servera till nystekt fisk och goda grönsaker.


måndag 1 december 2008

Kattungar, helt enkelt.

Beskåda ett av fynden vi släpade med oss hem från Prag - en chokladask med kattungar på. Där sitter de på rad och ser söta ut, och kastar vad som förefaller vara längtade blickar på de mjölkchokladstavar som asken innehåller. Mjölkchokladstavar som ska representera... Kattgodis? Jag tror i och för sig att choklad är giftigt för katter, men what the heck. Alla gillar ju choklad och alla gillar kattungar - varför krångla till det? Där har ni något att lära er av, alla ni balla marknadsmänniskor och reklamsnubbar där ute.
Go Katzenzungen, go!