tisdag 2 december 2008

Pangasius med örtigt vitlökssmör













För bara 13 spänn köpte jag en enorm pangasiusfilé i fiskdisken på Ica häromdagen. Det stod att den var ekologisk också; jag blir inte helt klok på hur okej det är att äta pangasius ur miljösynpunkt, men nu åkte den i alla fall ner i korgen. I sällskap av en wokad pytt på paprika i olika färger, zucchini och ett gäng syltlökar (återupptäck - de är klart användbara!) och ett gott smör utgör den smakrika fisken en alldeles utmärkt lunch. 10-15 minuter är allt du behöver.

Örtigt vitlökssmör med citron
4 personer

50 g smör
2 msk hackade örter, frysta går utmärkt
1 msk rivet citronskal (glöm inte att tvätta citronen!)
1 vitlöksklyfta, riven
Flingsalt
Svartpeppar

Mosa ihop smör, örter, vitlök och citronskal med en gaffel, smaka av med salt och peppar. Servera till nystekt fisk och goda grönsaker.


3 kommentarer:

  1. Jag kan liksom inte smälta att du gör så fina luncher till dig själv.

    SvaraRadera
  2. Jag har ju en spis, en kniv och en skärbräda, och det tar det ju knappt längre tid än att mikra en läskig fryst färdigrätt. Inte är det dyrare heller. En vacker dag ska jag lista en massa bra förslag på lättlagade luncher att fixa på kontoret!

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Har du sett Beckman, Ohlson & Can?
    Om du inte såg det senaste avsnittet på tv så kan du kolla på svt.se.
    Sök under program. Det är del 10 "Har maten blivit ett problem?"

    Vad tycker du om debatten?

    Kram från Martina

    SvaraRadera