Foto: Lieselotte van der Meijs |
Bananfest med
glass
Det
här är så dekadent så det finns inte. Men läs ingredienslistan och fundera: vem
känner du som skulle kunna motstå den här lilla formen full av fest? Ingen,
eller hur? Vi får hoppas det i alla fall, för den här desserten är helt enkelt
en otroligt snabb genväg till lycka.
2
personer
2
bananer
100
g mjölkchoklad
1/2
dl riven kokos
1dl
naturell Start eller annan crunchig müsliblandning
1
dl grädde
Vaniljglass
Värm
ugnen till 200 grader. Skala bananerna och halvera dem först mitt på och sedan
på längden så att du får sammanlagt åtta avlånga bitar. Lägg dem i en ugnsfast
form. Bryt chokladen i små bitar och tryck ner bland bananerna. Strö över kokos
och sedan Start, och avsluta med att hälla grädde över alltsammans. Kör in i
ugnen i 15 minuter; sätt folie på om Starten börjar få för mycket färg mot
slutet. Avnjut pronto tillsammans med glass.
Tips! Den
här desserten är förvisso en barnens heliga dröm men få vuxna kan motstå den. Släng
i en näve nötter, marshmallows, russin, vit choklad, en konjaksskvätt eller
något annat du gillar och gör den till din egen.
Jag måste göra den här. Pronto. Krya på dig Pytte, puss!
SvaraRaderaJa, visst måste du? Hälsa den från mig... Tack och puss!
SvaraRaderaOjoj, det där behöver man inte vara jättesjuk för att trycka i sig!!:)
SvaraRaderaKrya på!
Sofie - Nej, verkligen inte! Lite lätt barnsligt lagd kanske man bör vara dock. Det är ju ingen finikantendessert direkt...
SvaraRaderaGlass och start och banan - det är liksom en oslåbar kombo. Gillar denna enkla genväg till dessert. Låter som total njutning :) Denna hamnar direkt i min lilla lista över glassrätter jag rekommenderar.
SvaraRaderaFör övrigt tycker jag att din kokbok ser superfin ut!
Härligt, vad glad jag blir! Och tack snälla för det fina berömmet, det värmer!
SvaraRadera