lördag 22 maj 2010

Rabarbersmulpaj med ingefära och apelsin

Idag bjuder vi på svärmors underbara rabarbersmulpaj, som hon hittat i Frukt och bär från 1982. Den serverades efter en grillad entrecote ute i trädgården, och då visste man att sommaren är här på riktigt.
Tack svärmor och svärfar, ni är bäst!

Rabarbersmulpaj med ingefära och apelsin

Deg:
100g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker

Fyllning:
1/2 kg rabarber
6 msk socker
saft och rivet skal av 1 apelsin
1 tsk stött ingefära

Smula smöret i mjölet och tillsätt sockret. Degen skall inte knådas. Skär rabarbern i 1-2 cm långa bitar och blanda med socker, apelsinsaft , skal och ingefära, lägg allt i en form. Smula degen över. Grädda i 200 ugn i ca 40 min.

8 kommentarer:

  1. Toppen! Jag har skördat årets första rabarber. Smulpaj får det bli. Har ingen apelsin, men ingefära får det nog bli. Tack för inspiration, som vanligt! :-)

    SvaraRadera
  2. Oj så gott! Rabarbersmulpaj är ju så himla gott! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  3. tina - åh, den som hade rabarber att skörda... Eller kunde skörda något alls. Jag får skörda på Daglivs men what the heck, vissa kan ju inte ens det.

    Daniella - visst är det? Blir aldrig fel liksom. Särskilt inte den här. Ha det fint!

    SvaraRadera
  4. Pytte jag förstår inte stött ingefära. Är det ingefära på burk?

    Kram

    MvA

    SvaraRadera
  5. Jag håller på dig i finalen. Kör hårt!

    SvaraRadera
  6. Christer - tack!!! Det gick ju bra det där... Vilket det förmodligen inte gjort om du varit med. Orättvist, men tur för mig!

    SvaraRadera