- Nyplockad goliatmusseron. Tillagad i kapprock medan den fortfarande har en lätt antydan till sötma i smaken.
- Grillat kycklingbrosk. För att det är brosk. Och för att det är gott.
- Friterade myror. Mest för att säga att man gjort det. Intressant konsistens, men de har en tendens att fastna mellan tänderna. Tandtråd är bra att ha till hands.
- Kamelpuckel. Smakar som märgben, men med mer viltsmak.
- Komage. För den skönt plisserade, halkiga konsistensen och den goda smakens skull. Gärna som polsk flaki.
- Testiklar. För att tråka mannen i sitt liv eller för att det är sublimt. Är man inte vegetarian, så får man faktiskt ta och äta upp allt! (Fast ok, juver kan man hoppa över.)
torsdag 23 oktober 2008
Min okunnighet svart på vitt
Det står i beskrivningen av mig till höger att jag är en icke-matnörd. Det påståendet är inte alltid lätt att förklara för folk. Det är svårt att förklara att "entusiastisk" inte är samma sak som "nördig" och att jag ibland får anstränga mig för att ens leva upp till "intresserad" när det kommer till mat. "Matglad" beskriver mig bättre, i all lättsamhet. Jag har förstås alltid velat vara en matnörd - matnördar lever ett rikare liv, det är självklart (nej, jag är inte ironisk, jag är avundsjuk på riktigt). Det finns så mycket mer mat i världen för dem att njuta av. Saker jag aldrig skulle komma på tanken att äta. Saker jag inte ens visste fanns. Saker jag alltid trott att man inte borde äta. Matnördarna finns allra bäst representerade på den eminenta sidan Taffel.se. Idag rekommenderar de gemensamt 100 saker att äta innan man dör. Ett axplock ur listan:
haha! Du kanske är mer matnörd än vad du tror? Du skulle ju kunna testa ngt av ovanstående för att se? Isåfall skulle jag lätt satsa på myrorna. Hur coolt som helst.
SvaraRaderaJa, som jag skrev lutar jag mer åt testiklarna. Kanske på fredag kväll, vi får se...
SvaraRaderaHmm.. Jag är ju nyfiken och vill vara en sån som provar konstiga grejer, men samtidigt vet jag inte riktigt.
SvaraRaderaSåg en matkavalkad av extrem överlevnad med Bear Grylls på Discovery. Den killen käkar allt och äckligt verkar det vara.
Åt:
- Levande skorpion
- En hel liten orm (bet bara av huvudet först, men den sprattlade när han svalde)
- En hel groda
- Ett rått fåröga från ett fårkadaver
Drack:
- Sitt eget kiss
- Vätska kramad ur elefantbajs
Axplock, men skillnaden är väl att matnördarna tillagar grejerna lite.
Ööhhrkk - jag skulle ju precis börja laga lunch!!!
SvaraRaderaLammtestiklar är supergott och finns bland annat på Vi Hornstull ibland. Fast nörd kan man vara helt utan att äta konstiga grejor. Det räcker gott med att intressera sig för skillnaderna mellan olika chipssorter. Eller antalet timmar ostbågar ska ligga framme för att vara lagom sega. Det är inställningen som räknas.
SvaraRaderaI så fall finns det kanske nördhopp även för mig!
SvaraRaderaJag lovar att jag - så fort jag vågar - ska prova ditt recept på lammtestiklar. Jag äter ju lever och bräss utan svårigheter, men tröskeln till könsdelar är ändå lite högre... Men jag återkommer med rapport så fort jag klivit över den!
Kul att du kom och hälsade på!
Ni äter väl korv?
SvaraRaderaSkulle tro att hälften av det du listade finns med i korven.
+ lite till , även juver.
//Sissi