Foto: Lieselotte van der Meijs |
Here you go, ett utdrag från boken!
Vit choklad- och hallontribut
Har du sett något rarare? Gillar man inte vit choklad och/eller hallon är det här förstås ingen hit, men den lilla miniportionen är så charmig att få kan motstå den. Och tro mig, de vita chokladhallonen kommer bli ditt nya supergodis!
Hallonmousse
100 g vit choklad
3 dl grädde
100 g hallon, färska eller tinade, plus några extra till garnering
mynta
Koka upp grädden och ta sedan av den från värmen. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över grädden och rör tills chokladen smält helt och allt blivit jämnt och slätt. Ställ i kylen i minst sex timmar, fast helst över natten. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Vispa grädd- och chokladsmeten ganska hårt – du behöver en elvisp för att klara det – och vänd sedan ned hallonpurén. Lägg upp i en söt äggkopp eller ett litet glas och toppa med några fina hallon och en myntakvist. Servera tillsammans med ett par vita chokladhallon.
Vita chokladhallon
20 fina frysta hallon
100 g vit choklad
Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla frysta hallon i chokladen och lägg dem på en bit bakplåtspapper medan de stelnar. Eftersom hallonen är frysta påskyndas processen och godiset kan serveras direkt, men förvara annars i kyl tills det är dags att äta dem.
Vilken jättefin blogg du har! Jag gillar som du i köket, enkelt och piffig och jättegott.. Kika gärna in på min blogg: lisapalandet.com för färgglad vardagsinspiration i lantlig stil med mycket bakfokus... Vänligen, Louise
SvaraRaderaÅh, mums! Har ju boken (jojomensan, jag släpade med mig den till London) men har inte provat dessa godingar ännu - skandal! :)
SvaraRaderaVälkommen hit Louise!
SvaraRaderaMatarkivet - vad smickrad jag blir!