Så du köper ett gäng fina kastanjer och kryssar dem försiktigt över spetsen. Jag tycker att det är lättast med en riktigt vass kniv av mellanstorlek. Skärbräda under och var försiktig med fingrarna, de är bra att ha. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll en ugnsfast form ungefär till hälften med grovsalt. Ställ de kryssade kastanjerna i saltet och rosta i ugnen i ca 25 minuter, de ska vara lätta att skala och mjuka i kärnan. Njut heta, direkt ur formen, med riktigt smör och salt till.
Jag har just ställt mina i ugnen och i brist på rödvin blir det ett gott öl till. Efter kastanjerna en gräddstinn pasta med kantarellerna jag plockade i skogen med svärmor. Finns tusen välanvända hashtags på det men det är helt enkelt inte min grej. God söndag på er!
Kan man inte plocka några kastanjer i parken?
SvaraRaderaÅh kastanjer, det är ju så himla gott! Måste köpa snart!
SvaraRaderaVet att jag har ätit kastanjer någon gång när jag var liten, men minns inte hur det smakar. Det SER i alla fall gott ut. Kanske får prova någon gång. Anonym - nej man kan inte äta de kastanjer som är vanligast växande i Sverige.
SvaraRadera