Det blir mycket hämtmat och mackor nu men någon gång ibland stoppar jag huvudet i frysen och ser vad som inte ännu lever i grönsakslådan och försöker svänga ihop något. Idag blev det en osedvanligt lyckad men superenkel soppa, ackompanjerad av en osedvanligt trevlig men superenkel klick parmesangrädde. Christian blev dessutom osedvanligt peppad på rätten vilket gjorde de cirka 10 minuternas ansträngningar klart värda mödan.
Grön ärt- och zucchinisoppa med parmesangrädde
2 personer
2 dl frysta ärtor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Parmesangrädde
1 dl vispgrädde
2 dl fint riven parmesan
Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjukt i en kastrull. I med zucchini och fräs en liten stund till. På med ärtor, vatten och buljongtärning, koka upp och låt sjuda 5 minuter. Vispa under tiden grädden och rör ihop med parmesan. Smaka av med lite salt och peppar. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av den; lite vitpeppar är gott men även kanske en gnutta salt och svartpeppar. Servera soppan med en klick parmesangrädde som får smälta ner lite härligt, och så några droppar olivolja. Namnam.
Låter riktigt gott!
SvaraRaderaMatarkivet - det var det! Särskilt med parmesangrädde på.
SvaraRaderaLåter väldigt gott!
SvaraRadera