Det var så ett litet paket jordgubbar och ett par vackra stjälkar rabarber talade till mig i förrgår, jag lovar.
De låg där i något slags självsäker omedvetenhet om sin opassande existens på Daglivs och kom från gud vet var och var inte ens dyra. Jag högg till. Och köpte ett paket vaniljglass till. Vi gjorde något slags snabb kompott och bjöd fina syster Lulle som slagit av en tand och inte får blanda kallt och varmt, men hon lät allt svalna och smälta och sa att det var ljuvligt ändå. Glömde väga ingredienserna men tror att det blev ungefär så här:
Varma konjaksspetsade rabarber och jordgubbar
3 personer
150 g ansade och centimeterbrett skurna rabarberbitar
100 g snoppade jordgubbar, skurna i kvartar
1 msk smör
1 msk konjak
3 msk råströsocker
Vaniljglass
Fräs rabarberbitarna en minut i smöret i en stekpanna. Häll på socker och konjak. Låt bubbla ihop lite och vänd ner jordgubbarna. Låt bubbla en minut till och servera direkt med vaniljglass. Blunda och låtsas att du är någon annanstans.
Jag är så glad att du räddade dem från sin opassande existens på Daglivs och förädlade dem till den där sagolika sommarsmaken! Den fungerade utmärkt som ljummen vill jag säga, vilket kanske är bra att komma ihåg när det verkligen är en varm sommardag...
SvaraRaderaLulle - tack för att du gav mig en så fin ursäkt att säsongsynda!
SvaraRadera