Jag hade rökt lax, jag hade krämig äggröra med liten gräddskvätt - min lunch behövde uppenbarligen någon form av syrligt krisp.
Men fort skulle det gå.
1-2-3 - bokstavligen - och voila!
När jag funderar över det så här i efterhand önskar jag att jag hade haft en grönt äpple att skala och lägga i, men det hade jag inte. Det var ju dock hemskt gott ändå.
Snabbinlagd gurka med dill
1 gurka
4 stjälkar dill
1 msk ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Det här är så himla enkelt, och fort går det, så häng med nu:
Fatta gurka i ett stadigt grepp och skala den. Klyv den sedan på längden och gröp ur kärnorna med en för ändamålet lagom stor (=liten) sked. Skär gurka i små bitar. Inte små små små minibitar, bara små bitar. Typ en centimeter. Eller vad du nu gillar. Men inte för stora. I alla fall. Vi går vidare nu:
Placera liten kastrull på spis och iför ättika, socker och vatten (för er som är mindre bevandrade i inläggningsvärden - 1-2-3 är ett klassiskt grundrecept på inläggning, där siffrorna representerar förhållandet mellan de tre ingredienserna). Koka upp så att sockret löser sig. För kastrull åt sidan och iför gurkbitar. Skiva dillstjälkarna fint och arbeta dig upp mot själva vipporna; allt ska med och sammanföras med gurka i kastrull. Rör om. Låt ligga och smådra lite skönt medan du gör äggröra med äkta grädde i och lägger upp på tallrikar med rökt eller gravad lax. Eller något vad som helst. sedan serverar du gurkan till så här fint som jag har gjort på bilden. Äkta home made imp på fem röda!
haha! Du är ju för rar. "Jag hade rökt lax, jag hade krämig äggröra med liten gräddskvätt"... Allt som saknades var lite snabbinlagd gurka med dill. Nu kommer mitt favoritord: pretentiöst. Din lunch Pytte, var pretentiös. Vem GÖR en sån lunch till sig själv?! Oerhört imponerande, och lite...
SvaraRadera...främmande för mig.
Mäh! Min lunch var inte ALLS pretentiös. Jag kan lova att det gick snabbare för mig att göra den än det tog dig att köpa hämtmaten du förmodligen åt till lunch. Sammanlagt runt tio minuter tog det, för att vara exakt.
SvaraRaderaDU är pretentiös.
Fnys.
Inlagd gurka är attans så gott, detta låter smaskigt!
SvaraRaderaVi brukar göra pressgurka när andan faller på, vilket den gör både då och då. Roligt med ett nytt recept istället för gamla invanda...
Eller hur? Det här är liksom en multisupermegalaserextrasnabb variant.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaSer så fräscht ut. Måste prova till fisk vad det lider:)
SvaraRaderamycket tjusig bild! och gott låter det, såklart.
SvaraRadera