Efter en längre frånvaro tror ni kanske att jag ska slänga fram något extra piffigt för att kompensera?
Ha! Icke.
En trött köttfärsbiff, det är vad ni får. Håll till godo. Faktum är att de bara är trötta rent bildmässigt; de var faktiskt fantastiskt goda i all sin enkelhet. Saftiga och mjuka av grädden och med en härligt söt-het smak av sweet chilin. Kan man bjuda folk på! Vi åt en krispig asiatisk sallad till. Biffarna är praktiska att förbereda smeten till tidigt, men ät helst relativt nystekta.
Köttfärsbiffar med sweet chili
4-6 personer
1 kg nötfärs
1 msk japansk soja
1 dl sweet chilisås
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
Ett generöst antal svartpeppardrag
Krama ihop samtliga ingredienser ordentligt och forma biffar i valfri storlek. Bryn i smör men stek färdigt i 150-gradig ugn i 5-10 minuter, annars bränns de i pannan.
Efter att ha provat de här kanske ni vill fjäska för gomseglen med en len pannacotta med vit choklad och yoghurt? Prova min, den är fin. Konsistensen är perfekt, if I may say so. Och det får jag ju. Perfekt att ha färdig i kylen och plocka fram som en smäktande avslutning på middagen vid sådana där tillfällen då folk inte tror att de ska få något och blir så löjligt lyckliga av så lite... Toppa dem med passionsfrukt, en hallonsås, kanske färska hjortron eller enkelt, som här, med bara lite tinade frysta bär.
Vi börjar så!
Vit chokladpannacotta med yoghurt
6 personer
150 g vit choklad, delad i bitar
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 dl matyoghurt
3 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen att mjukna i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde med socker. Tag av kastrullen från värmen och rör i de urkramade gelatinbladen och chokladen. Rör tills allt är slätt. Låt svalna något och rör i yoghurten. Häll upp i glas eller formar och ställ i kylen i minst två timmar.
Detta måste jag prova. Är ett stort fan av både sweet chili och pannacotta!
SvaraRaderaMycket bra panna cotta recept..!
SvaraRaderaTack Pytte:-))))
Emmas Kök - gör det! Båda recepten är enkla men naggande goda små favoriter.
SvaraRaderaJayrunner JT - för all del! Prova gärna att tillaga och berätta hur det smakade...
Gött att du är såpass kompromisslös, I love it!
SvaraRaderaMikaela Mars - jag gör mitt bästa...
SvaraRadera