För den som firar snön med ett adventskalas i helgen kommer här ännu ett av mina recept ur Glögg med guldkant i Levas julnummer (se de vodkaspetsade munsbitarna nedan!). Rullarna är enkla att göra och vinner på att serveras till en bit fint knäcke.
Tryffelrörd ankleverrulle med bresaola
Anklevermousse är inte alls lika dyrt som till exempel terrinne och finns att köpa i tråg i välsorterade butiker. Med lite tryffelolja höjs smaken ytterligare och blir jättefin till det lufttorkade nötköttet.
100 g bresaola i skivor
250 g anklevermousse
1 msk grädde
1 tsk tryffelolja
Salt och svartpeppar
Ärtskott
Rör anklevermoussen med tryffelolja och grädde. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg bresaolaskivorna omlott på plastfolie i tre rader så att du får ett avlångt ”ark”. Bred på anklevermoussen i ett tjockt lager och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg i frysen i en timme och skär sedan i fina stubbar med hjälp av en vass kniv. Stick en coctailpinne i varje och toppa med ett ärtskott.
Oj vad gott! Enkelt, men lyxigt...
SvaraRaderaSå fina! Kanske vore något inför nyår.
SvaraRaderaBoel och Remsan - testa dem! Lätt som en plätt...
SvaraRaderaBjöd min kompis Maja på dessa igår - fast jag gjorde bara röran och la direkt på crossinis. Sjukt lätt, sjukt gott! Tack för det.
SvaraRaderaLillan - tack ska DU ha. Själva lade vi lite av moussen som den var på rostat bröd och toppade med flingsalt och syltade rönnbär som svärmor gjort. Fint som snus.
SvaraRaderaVilka lyxiga snacks. Perfekt till nyår!
SvaraRaderaGOD JUL Pytte hälsar fröken Dill