Lax med hovmästaryoghurt och vitlöksdoftande grönt för två
- Tag två laxfiléer. Hetta upp lite smör i en panna, salta och peppra dem och stek ca 2 minuter på varje sida.
- Koka under tiden upp lite lättsaltat vatten i en kastrull och släng i en rejäl handfull sockerärter eller sugar snaps. Koka i en minut. Häll på en drös frysta gröna ärter. Häll av vattnet.
- Klicka ner lite smör i kastrullen med det gröna, samt lite riven vitlök.
- Lägg på en binge färsk spenat och rör om tills den mjuknat. Salta och peppra.
- Rör ihop någon deciliter fet matyoghurt med ett par matskedar överbliven hovmästarsås (eller gravlaxsås) och smaka av med lite salt och peppar.
Ser väldigt gott ut!! Kan man inte få mer sås, undrar Anna??!!
SvaraRaderaKram Bibban
Vem har sagt att snabbmat är sunkigt och flott? Mumsfilibabba!
SvaraRaderaBibban - man kan skippa laxen och grönsakerna och bara äta sås också. Om man vill. Då går det extra fort dessutom...
SvaraRaderaRebecca - att laga en schysst och näringsrik måltid snabbare än det går att köa klart på Donken är alltid en rolig utmaning!
Perfekt sätt att bli av med sånna där såsslattar också, som annars bara står och jäser!
SvaraRaderaMikaela Mars - eller hur? Just hovmästarsås är en jättebra latmansburk att ha en slatt kvar av; det söta senapiga och lite småsliskiga blir jättegott med syrlig, fet yoghurt.
SvaraRaderaGå aldrig - ALDRIG - in på Pyttes hungrig.
SvaraRaderaJall ha.
lillan - tanken är ju att man kanske ska bli lite inspirerad? Om man är hungrig är det ju så piffigt att den här rätten faktiskt bara tar ett par minuter att göra. Å så.
SvaraRaderaJag skulle säga tvärt emot Lillan ;-) GÅ in på Pyttes hungrig och när du inte vet vad du ska laga. Vilken inspiration! Kram.
SvaraRaderaRemsan - jag ber att få tacka så mycket och säga välkommen hit!
SvaraRadera