torsdag 29 oktober 2009

Hemmagjord burgare med guacamole och gruyère

Mon dieu, en fiiinburgare! Jovars. Snabbmat i form av burgare och pizzor har blivit alltför frekventa besökare i vårt kök men så länge skräpet är hemmagjort är det ju inte längre skräp, eller hur?
Eller hur.

Mellan bröden:
  • En stycken 150 grams burgare gjord på nötfärs, lite fransk senap, lite kalvfond, lite salt och peppar
  • Ugnrostad paprika i stora bitar, röd och grön
  • Gemsallat
  • Rödlök
  • Gruyère
  • Guacamole
Vid sidan av lite sådana där marinerade små godsaker man kan köpa på lösvikt. Blev mycket besviken när jag insåg att de örtinlagda vitlökarna inte var vitlökar utan någon läskig sorts böna, men annars var det ett trevligt litet tillbehör till burgaren.

5 kommentarer:

  1. Gôtt! Låter som att du snart är på banan igen. Det gäller att inte låta sig knäckas av det lilla livet. Kram till dig

    SvaraRadera
  2. Givet att du har rätt, skillnaden mellan misär och fredagsmys deluxe görs ju av sånt som guaca och gruyére!

    SvaraRadera
  3. Mmm-"avokadogucka" till hamburgare-tack för tipset! :-) Har inte tänkt på dem ihop.

    SvaraRadera
  4. var det lupinfrön kanske? runda platta saker?

    SvaraRadera
  5. Hej Pytte!

    Denna recept har jag testat och varit helnöjd med! Så gott med både guacamole och gruyere till. Dessutom var det super med kalvfond i färsen (med allt annat). Denna rätt har flera ggr bidragit till familjens fredagsmys!

    Tack för inspiration till trött småbarnsförälder!

    Dessutom vill jag bara säga att jag givit bort din bok i present till vänner och familj som blivit så nöjda med den. Väldigt kul!

    Kram!
    Mucki

    SvaraRadera